Aqara Cube med stöd för HomeKit

Från sajten:
image

Styr hemmet på ett roligare sätt med magiska Aqara Cube. Nu finns en version på gång som ska ha stöd för Apple HomeKit.

Det är sajten HomeKit News som rapporterar om att kinesiska Aqara har en uppdaterad version av sin styrpryl Cube på gång. Det som är nytt nu är att den sägs ha stöd för Apple HomeKit vilket ju är underbara nyheter! Just Aqara Cube har funnits ute på marknaden ett par år men egentligen aldrig nått massorna då den varit begränsad i sin funktionalitet. Men, med stöd för HomeKit kan detta mycket väl ändras snabbt.

Du manövrerar Aqara Cube genom att vrida på den 90° eller 180°, knuffa den, rotera den samt skaka för att aktivera olika automatiseringar.

Aqara Cube T1 Pro är namnet och den använder Zigbee 3.0. Den skiljer sig också något åt mot den äldre genom att ha små markeringar i form av punkter för att markera vad som ska styras.

Än så länge vet vi inget om priser, lanseringstidpunkt men hoppas på det bästa. Troligtvis kommer den äldre versionen inte att få en uppdatering men vi kan alltid hoppas!

Källa: HomeKit News

Att gamla aqara cuben är begränsad håller jag absolut inte med om när jag kör den med zigbee sniffer och home assistant! Kan ju styra i stort sett vad jag vill med den. Däremot är det väl fint att den kommer med native homekit stöd! :slight_smile:

2 gillningar

Precis, det är native stöd som behövs. Allt går ju att trixa till med diverse tredjepartslösningar. Mina 2 här hemma samlar mest damm eftersom jag inte har belysning och så mycket annat i Aqara Home-appen.

Min samlade damm ett tag innan jag tog bort den ur mi home appen… använder den betydligt mer nu när den går att konfigurerar till allt möjligt, även om det mest jag har är från Xiaomi/Aqara. :slight_smile: