Apples NFC stödjer nu Brexit

Från sajten:
Apples NFC stödjer nu Brexit | Teknikveckan


image

Hur det blir med Storbritanniens utträde ur Europeiska Unionen återstår att se men en sak som är säker är att det inte blivit smidigt. Men AppleInsider meddelar att efter månader av förhandlande så komme Apple nu att rundgå sina tidigare regler för att hjälpa till att göra övergången för de medborgare som vill stanna i Storbritannien något lättare än tidigare.

UK Home Secretary har haft flertalet samtal med Apple om att öppna upp NFCfunktionen på iPhone för att underlätta medborgare att verifiera sig. UK Home Secretary har gjort en Brexit-app som är en registreringsapp för de 3,5 miljoner EU-medborgare som bor i Storbritannien. De som önskar stanna efter Brexit ska i appen kunna ansöka om statusen ”settled status”.

Funktionen presenterades förra året av Home Office, och går ut på att EU-medborgare kan ta en selfie för ansiktsigenkänning och sedan skanna sitt NFC-chip i passet för att hämta in information och bekräfta sin identitet. Men på grund av Apples hårda regler kring hur NFC får användas så fungerade detta inte på iPhone och Home Office rekommenderade att iPhoneanvändare lånade en kompis Androidtelefon för att göra klart ansökan. Men nu ska Apple ha släppt på begränsningarna för just den här appen och funktionen att hämta information från pass med NFC ska fungera. Det bör tilläggas att appen bara är ett av flera sätt att ansöka om att få stanna. Sajid Javid på Home Secretary säger följande:

”I’ve had numerous conversations with Apple at the highest levels to ensure everyone can use the app,” ”Together we’ve been working hard to find a solution that will allow the app to work on their devices. I’m pleased to confirm that Apple will be making the necessary changes and the app will be working on their mobile and tablet devices by the end of the year.”

Har du svårt att hänga med på vad som är Storbritannien och vad som är England kan vi rekommendera den här lilla instruktionsfilmen:

Källa: NFCworld

Via: AppleInsider

Varför har Apple så hårt begränsad NFC?

Ända ja kan komma på - för att dom kan … :man_shrugging:t2:

1 gillning

Jag tänker att Apple vill att utvecklare håller sig i wallet så att användarna inte behöver ha trehundrasjuttiåtta olika appar med ologiska gränssnitt att växlas mellan

3 gillningar

Så hoppas ja de kan bli !! Alltiett !! Men kan tex Ica få tillgång till Wallet direkt ? Nu måste man väl ha en annan app för o lägga till den i Wallet …

Typ pass2ypu som jag har …

Det är just detta som stör mig med apple… de vill styra utvecklarna mot ett system som har lite begränsningar.

Det är väl bra om de har LITE begränsningar :slight_smile:

det begränsar som FAN… bättre så? :slight_smile:

Japp som vanligt …

Öppna upp lite mer kanske, vill ha allt i wallet!!!

Ja tack !!

1 gillning

ja just… varför begränsar de där?

1 gillning

Har en Freestyle Libre som använder NFC för att läsa blodsocker

Vi får ta ett telefon möte med Timpa, de här börjar bli löjligt… :joy: