Apple vill inte att du lägger din blöta iPhone i ris

Från sajten:
image

Det gamla tricket att lägga sin telefon i en påse med ris efter att den har ramlat i vatten och stängts av är inget som Apple gillar.

Apple avråder från att torka sin iPhone i ris i en uppdaterad supportsida. Rispartiklar kan skada din iPhone om de kommer in i laddningskontakten eller laddningskabeln. Apple rekommenderar istället att du knackar lätt på din iPhone med kontakten nedåt för att få ut överflödig vätska, och sedan lägger den på ett torrt ställe med bra luftcirkulation i upp till ett dygn.

Om din iPhone inte laddar efter att den har torkat, kan du testa att koppla ur och i laddningskabeln ett par gånger. Om det fortfarande inte fungerar så är sista steget att kontakta Apples support för vidare hjälp – eller lägga ut den på Tradera som defekt. Om du har en iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR eller senare så kan telefonen varna om vätska finns kvar i laddningskontakten. Alla iPhone-modeller från och med iPhone 7 har en viss grad av stänk-, vatten- och dammtålighet.

Via: 9to5mac

Läs mer:

eller !! så kör man magsafe, då kan man bada hur mycket som helst med telefonen o ladda direkt efteråt :clap:t2::saluting_face::wink:

1 gillning

Magsafe borde väl fungera under vatten också, om man har en lång sladd…

1 gillning

ahhh , måste prova på torsdag när jag ska ut o paddla , får ja testa nya powerbanken oxå :+1:t2:

Borde räcka med ett varmt och torrt ställe för att få ut fukten.

Klart dom inte vill det för det funkar juh med ris..
Dom vill juh hellre att du är korkad nog att inte göra det och köpa en ny Ifåne ist.. lol..

iPhone är ju ip-klassad och tål en del vatten

En klassiker :blush:

Välkommen till forumet :smiley:

Det var ett mycket kraftfullt första inlägg!