Apple tycker Spotify skall bete sig

Från sajten:
Apple tycker Spotify skall bete sig | Teknikveckan
Spotifys framgångsrika affärsmodell har byggts upp genom tillgången till App Store och dessutom har Apple försökt göra det än mer tillgänglig så sluta ljuga. Detta är andemeningen i det långa svar som Apple har lagt ut på sin webbsida om Spotifys anmälan till EU-kommisionen om att Apple hindrar konkurrensen genom sin App Store.

Vidare menar man att Spotify använder fina ord men i slutändan bara bryr sig om pengar och inte artister och tar upp det faktum att bolaget gått emot högre ersättningar till kreatörerna genom ganska hårda medel.

”Apple connects Spotify to our users. We provide the platform by which users download and update their app. We share critical software development tools to support Spotify’s app building. And we built a secure payment system — no small undertaking — which allows users to have faith in in-app transactions. Spotify is asking to keep all those benefits while also retaining 100 percent of the revenue.”

Läs hela svaret hos Apple Newsroom.

Käbbel! Gud vad jag älskar det ordet.

Haha ja!

De som beskyller Spotify för att inte betala ut bra ersättningar kan sluta med det. Boven i dramat är nämligen oftast skivbolagens avtal med artisterna, vilket inte har mycket med Spotify att göra. Men det är lite svårare för artisterna att rå på (det är ju handen som föder dem). Istället blir det lätt att angripa Spotify. Tro mig, en av mina låtar har över 7 miljoner lyssningar på Spotify - och inte blev varken Spotify eller jag rik på det.

De syftar på en rättsprocess i USA: Here’s why Apple is saying Spotify is suing songwriters - The Verge

Och välkommen till forumet @Fabian_Ruben !

vänligen
/Peter

Vänta nu lite… Spotify, google music och några andra har gått ihop för att stoppa en höjning av royalty till artister och upphovsmakare… Detta är en del i vad som händer från Spotify’s sida. Hur kan man försvara Spotify med att “dom får lite och jag får lite så dom är inte dumma”. Att skivbolag och katalogtjänster tar en stor del av sleven vet väl de flesta. Men att INTE vilja få högra royalty verkar lite bakvänt. Om man nu inte är artist som är anställd av Spotify. Eller lider av “Hatus Apllus”…

:rofl: