Apple TV uppdateras med stöd för Matter

Från sajten:
image

Uppdateringarna haglar tätt ikväll för dig som har en mängd prylar från Apple hemma. Bland annat får Apple TV stöd för IoT-standarden Matter.

Apple har släppt en mängd uppdateringar till sina produkter under kvällen och bland annat Apple TV får en del nyheter via tvOS 16. En av dessa är stöd för den kommande IoT-standarden Matter. Denna hoppas vi kunna göra underverk för alla som är intresserade av det smarta hemmet i och med att det blir enklare att köpa nya enheter och slippa tänka på om de är kompatibla eller inte med den plattform du använder. Tack vare uppdateringen med stöd för Matter kan de som använder en Apple TV använda en mängd nya produkter med Hem-appen. Åtminstone när de börjar säljas och har en trevlig liten Matter-logotyp på förpackningen. Den officiella lanseringen av Matter väntas komma lite senare i höst.

Dessutom får användare av Apple TV stöd för HDR10+ och det blir också möjligt att para kontroller för Nintendo Switch med mediaspelaren. Det blir också möjligt att lägga till fler familjemedlemmar från Control Center. Ovanpå allt blir det lite andra uppdateringar också.

Uppdatering för HomePod

Även de smarta högtalarna från Apple, HomePod får en uppdatering ikväll. Denna gäller för både HomePod och HomePod mini. Det rör sig dock mest om stabilitets- och prestandaförbättringar.

Har du uppdaterat än?

Källa: Appleinsider

1 gillning

Helt tappat hoppet om TV som en konsol för spel.

Men matter är trevligt

Kan man spela på den?

Är det rimligt att hoppas på en ny ATV inom kort?

Det sägs det. Till och med så att jag och @Marcus_Attefors varit och tittat på hogswash i London inför lanseringen. :pig2::pig2:

Oceanhorn är inte så dumt!

Spelade igenom det för väldigt länge sedan på en ATV4.

1 gillning

Ooohh. Då kanske man kan se TV-serier på Amazon Prime utan att det ser ut som någon spytt standardmjölk över skärmen.

Åt andra hållet är det inte vackert heller:

Ryktas om en helt ny Apple TV till hösten. Kan bli ett bra pris dessutom:
Uppgifter: Ny Apple TV kan släppas under hösten - MacWorld (idg.se)

2 gillningar