Apple samarbetar med AR Startup Dent Reality

Från sajten:
image

Apple har precis tagit ett stort kliv för att förbättra navigering inomhus.

Det är genom ett samarbete med Dent Reality som hoppet för att förbättra detta kommer. Apple Maps har gjort en enorm förbättring på utomhusnavigering sedan dess att Apple lanserade sin tjänst. Men väl framme vid destinationen så kan det behövas navigering inomhus också. Särskilt på stora köpcentrum. Där ska samarbetet med Dent Reality hjälpa till för att vi ska kunna nå fram till slutdestinationen med hjälp av AR.

Augmented reality, AR, hjälper till på så sätt att genom att enbart hålla upp telefonen och använda kameran så visas rutten som tar dig fram till din destination på skärmen som ett lager över vad kameran filmar.

Announcement: We’re now an official partner with Apple Indoor Maps, for providing indoor AR navigation!

We’re currently setting up projects for later this year. Get in touch!https://t.co/q0jYaUnJHGpic.twitter.com/aBrmvAEhLX

— Dent Reality (@DentReality) March 31, 2020

Det har tidigare ryktats om att Apple själva skulle komma att utveckla den här tjänsten men ett samarbete med Dent reality kan vara just det som Apple behöver för att få igång intresset för det här. (eller ja inte nu när vi ska undvika köpcentrum, men sen, någon gång, i en framtid där vi inte räddar gamla människor genom att stanna hemma).

Apple har länge ryktats arbeta på ett par egna glasögon med AR som säkerligen skulle kunna komma att använda funktioner så som kartnavigering i AR och Apple har även ryktats arbeta på en egen AR-navigering till deras ARkit. Så det här kan vara Apples första försök att doppa tårna i vattnet.

Via: 9to5mac