Apple ryktas slopa 3D Touch i samtliga nya telefoner som kommer i höst

Från sajten:
Apple ryktas slopa 3D Touch i samtliga nya telefoner som kommer i höst | Teknikveckan


image

En funktion som förvånansvärt många inte känner till eller ens kommer ihåg att använda i sin iPhone är 3D Touch. När man väl har vant sig och börjat använda funktionen så är den för många ovärdeliga – men nu kan den försvinna.

3D Touch kan enklast förklaras som högerklicket på en mus. När man trycker hårt på en ikon så får man upp fler alternativ, man kan flytta markören när man skriver och mycket mer. Nu ryktas funktionen försvinna och ersättas av Haptic Touch som redan finns i iPhone XR. Haptic Touch låter mer avancerat än vad det är och fungerar som så att man håller lite längre på en ikon så ger vibratorn (Taptic Engine) av sig en vibration och man får upp fler inställningar.

Haptic Touch är dock inte lika implementerat som 3D Touch och går som exempel inte att använda på hemskärmen. Anledningen till att det ryktas plocka bort är för att tekniken som används är dyr och det är också en krånglig teknik att implementera.

Skulle du sakna 3D Touch?

Via MacRumors

Använder den konstant för att flytta markören. Inte lika bekväm med att använda mellanslag till det.

3 gillningar

Jag använder den där jag upptäckt att jag har nytta av den och då är det perfekt. Svårigheterna är två, dels att upptäcka vad den gör i olika appar och dels att komma ihåg det man upptäckt.

Och ja, jag skule sakna det mycket.

1 gillning

Skulle inte sakna det.

Skulle klara mig bra utan. Finns ändå inte på iPad och den använder jag mer än iPhone.

Vore katastrof om detta stämmer. Vissa saker skulle kunna ersättas med HT (även om 3DT är najsare) men det vore förödande för iPhone som spelkonsol. Vissa spel —shooters framför allt— är direkt beroende av det. Hade blivit så ledsen :frowning_face:

1 gillning

Nä fy om det försvinner

Jag kommer definitivt sakna det. Använder det flitigt för att flytta markören och scanna QR i Swish.

Då hoppas vi vi får ”okrossbart” display istället då :relaxed:

1 gillning

Jag saknar inte 3D Touch på min iPhone XR. Eller det enda jag saknar; öppna ny flik i safari.

Skulle sakna att flytta markören när man skriver. Som jag förstått det finns en liknande funktion i xr men jag kan inte komma på hur man gör :roll_eyes:

Håll in mellanslag

Aha, tack :smiley:

1 gillning

Kommer inte att sakna det då jag aldrig vet när och var sas.