Apple petar ned Samsung – är nu största mobiltillverkaren

Från sajten:
image

Att det går bra för Apple med iPhone sedan den första lanserades råder det inga tvivel om men att de kränger mest telefoner i hela världen var det få som trodde de skulle göra men under 2023 blev det faktiskt så.

Oppo, Xiaomi och Samsung har mobiltelefoner i alla prisklasser och har tidigare krängt bra mycket mobiltelefoner men 2023 backade försäljningen hos samtliga. Samsung tappade mest och sålde 226,6 miljoner telefoner jämfört med året innan där de låg på 262,2 miljoner sålda telefoner. Apple hade ett “mellanmjölksår” med iPhone 15-serien men trots detta verkar försäljningen gått bra.

Under 2023 krängde Apple iväg 234,6 miljoner iPhones och ökade med 3,7 procent vilket är rätt imponerande med tanke på att de inte säljer några budgetlurar alls utan även deras billigaste (minst dyra kanske vi ska säga) modeller är rätt kostsamma. Tittar man på marknadsandelarna under 2023 så har Apple 20,1 procent, Samsung 19,4 procent och Xiaomi 12,5 procent.

Källa: Businesswire

2 gillningar

Jag trodde Xiaomi skulle gå mer på offensiven när Huawei försvann. Men inte, de är sena med sina lanseringar utanför Kina. Xiaomi 14 serien visades upp i oktober 2023. Kommer till Europa först i slutet av februari 2024.

Samsung får väl en viss boost med det nya (Galaxy s24 serien) de visar upp snart.
Men i det stora hela tror jag Apple blir väldigt dominerande de närmaste åren.

De andra Motorola, Asus, Sony, Nothing etc..Är så småa så de syns knappt i statistiken.

Både Google och Samsung är nog oroliga. Verkar ha fört dem samman ordentligt:

Samsung Galaxy S24 serien verkar så här långt verkar ha fått många förbeställningar:

Få se om Samsung blir etta igen, eller om Apple håller undan?

S24 Ultra tror jag faktiskt kan vara en lur som gör att även Apple användare med mycket höga murar klättrar över för att testa :blush:

Jag är lite nyfiken på pennan - mest eftersom jag är ganska tveksam eftersom jag gillar pennor och känslan i dem. Erfarenheterna från Apple Pencil gör att jag inte riktigt tror på en penna till en telefon/platta med tanke på hur jag vill använda dem.

1 gillning

S pen är ju många saker, inte bara en penna att skriva med på skärmen. Den har flera funktioner där du kan styra eller få information genom att använda pennan och tex s pen som sitter i mobiler har då bluetooth och laddas.

Jag använder s pen dagligen och det är allt från att skriva, hantera skärmbilder, bildbehandling, klipp och klistra och numera även circle to search.

Det är en liten penna och man skriver ju inte en uppsats direkt :blush:

Men jag har mellan Note varit utan när jag hade en Huawei för typ 10 år sedan och det är inget jag vill göra om :blush:

Här är en djupdykning om du är intresserad

Intressant. Jag blir dock inte helt övertygad men det är iofs ofta så med features. Att läsa och prova i verkligheten kan ge helt olika resultat.

Men man ska kanske inte använda denna feature. Det är som att lägga husnyckeln under en sten vid dörren. :slight_smile:

1 gillning

Jag hade en Note8 i knappt ett år, köpt på releasedagen. Använde S-Pen kanske 10 gånger totalt. Ganska onödig feature för mig iallafall. Jag är dock en sån som till 99% av tiden hanterar telefonen med en hand.

Det har varit intressant med statistik för varje kontinent. Jag har t.ex. svårt att tro att iPhone, och andra dyrare telefoner, går åt som smör fattigare länder med tanke vad folk har för inkomster. Vilket innebär att de måste ha en mer dominerande närvaro i västvärlden. Jag hörde i förbifarten i en podd att 87% av tonåringar i USA har en iPhone.

Mycket med att iPhone är så otroligt populärt i USA beror väl mycket på iMessage och FaceTime. You don't wanna be in the green bubble.

Jag kan verkligen inte förstå hur någon öht kan bry sig om det. När jag skickade ett SMS från min iPhone med ett SIM-kort som tidigare var en Androidlur till en bekant som har en iPhone så blev han helt till sig. WTF?

Till att börja med har ju iMessage End-To-End kryptering, så det är betydligt säkrare än ett vanligt SMS. Men anledningen som jag tror de flesta gillar det för är alla funktioner, du kan ju drag n droppa vilka filer du vill, även om de är stora, du kan se när någon annan har läst eller håller på o skriver ett meddelande till dig, du kan inkludera andra saker så som din aktuella kartposition eller whatever. Och att det funkar smidigt om du har en iPad eller Mac.

Nej den är inte så bra :blush:

Vad gillade du Samsung Dex på din Note 8?

Använde det aldrig vad jag kan minnas.

Men då du köpte den på releasedagen så fick man ju ett helt kit med Dex docka och kabel mm. Var ju då Dex kom med S8 innan och sedermera Note 8

Japp, fick med en sån men tror aldrig jag använde den. Sålde telefonen när iPhone XS Max släpptes, minns inte om den som köpte den ville ha DeX stationen eller om den åkte i soporna.

Då har du missat något Big Time :blush:

Kanske det. Säkert bra för de som har behov av det. Jag personligen ser ingen direkt vettig användning för det. Jag använder bara vanlig dator till jobbgrejer i stort sett, sen använder jag luren för resten, men de som pysslar med mycket dokument och sånt kan säkert ha nytta av det :slight_smile: