Apple lanserar Open Source sida och planerar att lägga upp på GIThub

Från sajten:
image

Apple har länge arbetat med öppen källkod men aldrig gjort så stort väsen om det som nu.

Nu har företaget lanserat en ny webbplats med fokus på sina projekt och samarbeten som innehåller just öppen källkod. På hemsidan hittar vi även Swift och WebKit.

Apple open Source

Apple meddelar även att företaget kommer släppa sina projekt på GITHub, en central lagringsplats för projekt där många projekt just cirkulerar kring öppen källkod.

På den nya hemsidan hittar vi två delar. En del som handlar om utvalda projekt med öppen källkod och en med fokus på Apples egna operativsystem.Apple open Source

Under de delen med utvalda projekt hittar vi projekt med öppen källkod som Apple själva leder men även projekt med öppen källkod som leds av tredjepartsorganisationer men med bidrag från Apples egna utvecklare.

Apple open Source

Under delen med deras egna operativsystem kommer Apple att fokusera på koden som används för macOS, iOS, Developer Tools och OS X Server. Apple meddelar att utöver publicera den öppna källkoden på sin egna webbplats kommer företaget börja göra sina projekt tillgängliga på GIThub.

Apples intresse för öppen källkod är inget nytt och om det nyfunna intresset att lägga fokus på öppen källkod öppnar upp frågorna om varför just nu. Apple ryktas ha fler produkter med AR på gång och en hemsida med öppen källkod för utvecklare att bygga runt AR skulle kunna ge sådana produkter en flygande start.

Apple OpenSource

Betyder detta att tredjepart kan skapa appar som synkar med nyckelhanteraren?

Nej, tyvärr.

1 gillning