Apple Intelligence, AI enligt Apple

Från sajten:
image

Apple tillkännagav idag på WWDC “Apple Intelligence”, en djupt integrerad, personlig AI-upplevelse för Apple-enheter som använder banbrytande generativ artificiell intelligens för att förbättra användarupplevelsen på iPhone, iPad och Mac.

Apple Intelligence, som drivs av stora språkmodeller (LLM), låter dina enheter förstå språk, bilder, handlingar och personliga sammanhang. Funktionen har en djup förståelse av naturligt språk, vilket gör att den kan driva nya skrivverktyg som kan nås över hela systemet på Apples plattformar. Apple Intelligence låter dig skriva om eller korrekturläsa text automatiskt i Mail, Notes, Safari, Pages, Keynote och appar från tredje part. Apple Intelligence i iOS 18 kräver iPhone 15 Pro, medan på macOS 15 och iPadOS 17 krävs Mac och iPad som drivs av M1 Apple silicon eller senare.

Apple Intelligence är baserat på en användares personliga information, vilket gör att den kan komma åt data från dina appar och vad som finns på din skärm. Samtidigt, tack vare bearbetning på enheten, är Apple Intelligence medveten om dina personuppgifter utan att samla in dina uppgifter. Och när den behöver mer beräkningskapacitet skickar den bara den data som behövs för att uppfylla begäran till Apple-servrar baserade på Apple Silicon, som delar samma integritets- och säkerhetsfunktioner som din iPhone.

Kärnan i Apple Intelligence är Siri, som nu är mer naturlig, mer kontextuellt relevant och mer personlig. Den virtuella assistenten låter dig göra korrigeringar i realtid och upprätthåller konversationssammanhang. ‌Siri‌ kommer så småningom att ha medvetenhet på skärmen, så om du ber den att göra något relaterat till vad som händer i en app kommer den att veta vad du pratar om, utan att behöva mer information. Apple säger att ‌Siri‌ kommer att kunna förstå och vidta åtgärder i fler appar med tiden och det inkluderar ett semantiskt index över foton, kalenderhändelser och filer. Siri har även fått ett nytt, uppdaterat utseende. Siri‌ kan även hjälpa dig med ditt skrivande. En ny funktion som heter Rewrite låter dig ändra tonen eller korrekturläsa inline-text i Mail och andra appar.

Apple Intelligence kommer automatiskt att kunna sammanfatta aviseringar. Ett nytt fokusläge som heter “Minska avbrott” kan automatiskt titta på dina aviseringar och meddelanden för att se om de är tillräckligt viktiga för att störa dig.

 

Artikeln uppdateras löpande.

2 gillningar