Apple ger inte upp bilprojektet - anställer nyckelperson från Ford

Från sajten:
image

Apple fortsätter rekrytera nyckelpersoner till sitt bilprojekt.

Den här gången är det Desi Ujkashevic som sedan 1991 jobbat på amerikanska Ford. Nu senast som “Global Director of Ford’s Automotive Safety Engineering”.

Planen enligt Bloomberg som är de som fått nys om nyheten är att Apple faktiskt skall lansera något på fyra hjul under 2025.

Projektet med den egna bilen startade redan 2014 och även då av en fd Ford-anställd i form av en Steve Zadesky. Efter det har det rapporteras om flera förändringar och omdaningar. Helt plötsligt var det ingen bil som skulle göras utan en teknisk plattform. Projektet gick då under kodnamnet “Titan” och det vet vi ju hur det gick för titanerna.

Det senaste vi hörde från dem var att man pratad med Kia, sedan Hyundai och slutligen Nissan om att bygga bilen.

En självkörande bil som kan köra i Kalifornien 2025, fler delar av USA 2026 och några få länder till 2027.

Sverige 2035.

2 gillningar

Känns onödigt att anställa nyckelpersoner till en bil som förmodligen kommer att låsas upp med iPhone eller Apple Watch.

5 gillningar

Äntligen vet vi vad projekt Titan ledde till. Tidigare rykten om mystiska ljud och annat från hemliga utvecklingsanläggningar var inte alls tecken på att Apple bygger bilar. De har krashat bilarna för att få fram algoritmerna för car crash detection. Och nu är det klart! :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 gillning