Apple Event 18 oktober

Även 140w laddare till MacBook Pro.
140 W usb-c-strömadapter

https://store.apple.com/se/xc/product/MLYU3ZM/A

Privat inte Pirat :smiley:

1 gillning

24 inlägg delades upp till ett nytt ämne: Apple Putsduk

Nu går det fort!

Från sajten:
image

Det har väl inte undgått någon att Apple har haft event ikväll. Precis som innan var det förinspelat och detta med bravur.

Apple visar att de gillar detta med förinspelningar och det blir även denna gång storslaget och snyggt med animerade videos samt Tim Cook ståendes i oklippt gräs utanför huvudkontoret.

De gick ut i det svagaste laget med en ny Apple Music-tjänst som heter Voice och kostar 4.99 dollar i månaden. Vilket är en version av Apple Music där vi endast kan shuffla vår musik och skapa spellistor via Siri som skall anpassa våra listor efter vad vi ber om. Ber du henne “Spela städmusik” så fixar hon det.

Det blir något mer storslaget när de visade upp 3 nya färger av HomePod mini. Orange, gul och blå som alla ser riktigt trevliga ut. 99 dollar som tidigare men dock inget nytt om att de släpps i fler länder, Siri på fler språk eller annat vi kunde hoppas på. Dock att Voice inte kommer till alla länder i början, vilket såklart beror på Siri och hennes språkkunskaper.

De fortsätter i musikens tecken och visar upp en ny version av AirPods, den tredje i linjen som ska ge rumsligt ljud till alla. För 2090 kronor får vi den nya designen som kan liknas vid AirPods Pro utan silikonproppar och där etuiet ser ut som densamma.

Här får vi 6 timmar lyssning per laddning, 5 timmar lyssning efter bara 1 timmes laddning och ger oss totalt 30 timmars lyssning tillsammans med ett fulladdat etui. Adaptiv EQ, svett och vattentåliga är något vi också bjuds på här. Dessutom får vi MagSafe-laddning i etuiet.

Sedan kommer vi till de riktigt stora nyheterna. Inte bara en ny version utav Apple Silicon M1, utan två. Vi får Apples egna processor i både Pro och Max-versioner. Något som visar sig vara något utöver det vanliga. Men kommer också till ett pris. Pro bjuder på 10 kärnors processor tillsammans med 16 grafik-kärnor och upp till 32GB ram. Storebror Max kommer med 10 kärnor, 32 grafik-kärnor och upp till 64GB ram. Vilket skall bjuda på en hisklig hastighet och ge oss möjligheter till allt.

Dessa processorer placeras i två nya modeller av MacBook Pro, där den ena är 14 tum och den andra 16,2. Vi får en ny design som innefattar ett platt lock och en rundad undersida som för tankarna till den gamla hederliga vita i plast. Ramen runt skärmen krymper märkbart och vi får en flärp precis som iPhone. Där vi kunde hoppats vi fick FaceID, men levererar endast en 1080p-kamera och (i framtiden) ett ikonsikt utseende. Kameran kommer med 3 nya linser som ska ge oss något alldeles extra när vi ringer upp via FaceTime.

Dessutom bjuder Apple på något nygammalt i dessa två nya notebooks, vilket är ett ord de överanvände i kvällens event – fler utgångar! Vi får tillbaka HDMI och SD-kortläsare tillsammans med tre stycken Thunderbolt 3-utgångar. En nygammal MagSafe-laddning som ska kunna ge oss 50% laddning på bara 30 minuter med den nya adaptern.

Allt detta till ett utgångspris på 23 995 för 14 tum och 29 995 för den med 16,2 tum. Där den som vill vara värst får lägga ut runt 75 000 kronor.

Via: Apple.

2 gillningar

83 inlägg delades upp till ett nytt ämne: Macbook Pro (2021)

hahahaha man läser det man vill läsa :man_shrugging:

1 gillning

När kommer det billiga Apple TV+-abbonemanget där man bara kan starta tv-program med Siri?

– Hej Siri, spela Foundation.
– Spelar Det är pumpagubben, Snobben.

2 gillningar

Vänta nu, kör du fortfarande Siri på svenska? :open_mouth: :wink:

Ja, jag lägger in kalenderposter och saker i inköpslistan och jag vet inte ens vad alla grönsaker heter på engelska.

Ja, förstöra klockan så där…

Jo kränkta apple användare är inte att leka med

1 gillning

Tim tycker ju inte om när man gör oseriösa saker med deras prylar. =)

Aha, ok.

Då får du träna då :slight_smile:

Ja jag får väl någon form av kliande gröna utslag när Google och MS folket kommenterar produkter på ett forum de inte vill ha :laughing:

2 gillningar

Fan vad ni går igång på ett litet event. :joy::joy::joy::joy:

2 gillningar

:star_struck: 2020-talets event of events

1 gillning

2 inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: MacBook Pro (2021)

1 gillning

Hoppas på att webbhallen lägger en order mot Apple direkt när jag la beställningen hos dom utav min CTO maskin.

Så man slipper vänta tills efter årsskiftet :sweat_smile:

1 gillning