Appen Google Home förbereds för äldre Nest-kameror

Från sajten:
image

Förberedelserna för att kunna integrera äldre kameror från Nest i appen Google Home är på gång. Enligt hemsidan 9To5Google går allt enligt planerna.

Nu ser det ut som att äldre säkerhetskameror från Nest snart ska kunna användas i appen Google Home. Sedan stödet för den ursprungliga Nest-appen slutade utvecklas och användarna mer eller mindre tvångsmigrerades över till appen Google Home så har vissa problem funnits. Alla produkter har inte gått att använda i Google Home eller med den funktionalitet som fanns i Nest-appen.

Det var redan 2021 som Google meddelade att äldre produkter från Nest skulle kunna användas i Google Home men sedan dess har det varit relativt tyst. Någon användare lyckades se sina Nest Protect-brandvarnare dyka upp i Google Home men de försvann tämligen omgående. Det hela har varit lite förvirrande eftersom nya Nest-kameror har fullt stöd i Google Home till skillnad från de äldre. Detta har i sin tur medfört att användare har fått ha två appar för att hålla koll på sina kameror vilket kanske inte är helt optimalt när de är av samma fabrikat.

Stödet är planerat att komma på plats när den nya designen av Google Home-appen rullas ut officiellt (det finns en förhandsversion ute nu). Teamet på 9To5Google har hittat referenser till första generationens Nest Cam i den senaste förhandsversionen av appen Google Home, version 2.64.23.1-dogfood.

Sitter du med båda apparna idag för att hålla koll på ditt hem?

Källa: 9To5Google