Androids Find My Device-nätverk närmar sig släpp

Från sajten:
image

Googles nätverk som kommer att gå hand i hand med Apples Hitta-nätverk har nått en ny milstolpe.

Även om det funnits appar för spårning på Android tidigare så kommer det nya spårningsnätverket bli en del av operativsystemet. Det här innebär att Android-enheter kommer hjälpa till med att lokalisera borttappade enheter. Det kommer dessutom ta hjälp av Apples iPhones vilket har lett till att Find My Device troligen missar sitt tänkta släpp till slutet av 2023.

Version 01 of the "Detecting Unwanted Location Trackers" specification has just been uploaded to the IETF! This is the unwanted tracker specification that Google and Apple are jointly developing.

Google already rolled out unwanted tracker alerts in Android earlier this year,… https://t.co/gK4pFEIuPy pic.twitter.com/g4w3JBZSDf

— Mishaal Rahman (@MishaalRahman) December 20, 2023

Apple behövde tid att implementera nya säkerhetsåtgärder vilket har tagit månader men nu börjar det äntligen hända saker. Ett utkast av version 1.0 för spårningsnätverket har laddats upp av Google. Både Apples och Googles nätverk kommer att innehålla säkerhetsfunktioner som försvårar för otillåten förföljelse och andra brott med hjälp av spårning.

Via: 9to5google

Från sajten:
image

Googles Find My Device-nätverk, som utannonserades förra året, lanseras om bara några dagar.

Släppet har påverkats av förseningar på grund av samarbetet med Apples Hitta-nätverk. De båda teknikjättarna har fått säkerställa att funktionen inte används för att spåra personer på ett skadligt sätt. Find My Device använder Androids (och Apples) omfattande användarbas för att lokalisera försvunna telefoner och tillbehör – även offline.

Google har skickat ut ett e-postmeddelande som informerar om fördelarna och möjligheten att välja bort nätverket innan det slås på. Lanseringsdatumet är om ”tre dagar”, vilket vi får översätta till söndag-måndag.

Via: 9to5google

Mycket bra för oss användare. :slight_smile:

2 gillningar