Amerikansk yttrandefrihet gäller oss alla

Från sajten:
Amerikansk yttrandefrihet gäller oss alla | Teknikveckan


image

En användare på Reddit har dragits inför rätta då Jehovas Vittne i USA anser att personen har spridit deras material och skadat organisationen genom att få personer att vända sig bort från Jehovas vittne. Personen har i en grupp på Reddit för avhoppade Jehovas lagt ut bilder på bland annat baksidan av The Watchtower Magazine för att visa på hur reklamen har ändrats under åren.

När Jehovas vittne drog personen som gått under pseudonymen Darkspilver till rättegång så kom Elektronic Frontier Foundation (EFF) till undsättning och representerade personen. Personen i fråga fick namnet John Doe, även om könet på personen inte är känt. Enbart de närmaste advokaterna fick reda på personen identitet.

Det intressanta i det här är att personen Darkspilver inte är amerikans medborgare, men Domaren Sallie Kim anser ändå att the First Amendment skyddar hela Reddits publik. Så oavsett var i världen Darkspilver bor så är hen nu skyddad av den amerikanska yttrandefriheten

Gäller det omvända också? Att vad du än skriver i att amerikanskt forum så kan du dras inför amerikansk domstol? Hm…

Det är lite det som hänt här, personen som de dragit inför rätta är inte amerikansk medborgare

Tja inte helt orimligt att ställas inför domstol i USA om du gjort något olagligt på amerikansk mark, digitalt som fysisk.

Det är ju så hackare blivit utlämnade tex.