Amazons Lord of the rings knäcker sitt eget budgetrekord

Från sajten:


Amazons kommande serie The Lord of the rings: The rings of power hade redan en rekordhög prislapp med sina tidigare 500 miljoner dollar för säsong ett.

650 miljoner dollar är den nya siffran på vad seriens första säsong kommer att kosta. Det är ca 6 715 605 000,00 i svenska kronor.

Siffrorna släpptes av Nya Zeelands regering ( där serien är inspelad och producerad) och dokumenten avslöjar också en plan att filma fem säsonger plus en, än så länge oannonserad, spin-off serie.

För jämförelse kostade HBO’S Game of Thrones i runda slängar 100 miljoner dollar per säsong. För vidare jämförelse så hade Peter Jacksons Ring trilogi en budget på 94 miljoner dollar. Per film. Det ska dock nämnas att det var för 20 år sedan.

Den imponerande prislappen täcker inte enbart kostnaden för produktionen. Rättigheterna till Tolkiens skrivna ord kostade ca 250 miljoner dollar att köpa loss.

Kostnaden för serien är också kontroversiell då Nya Zeeland står för stora delar av kostnaden och deras regering har bedömt investeringen i serien som en “betydande finanspolitisk risk” med tanke på att det finns inget finansiellt tak på hur mycket Amazon – och därmed regeringen kan spendera på serien.

Säkra kan vi nog vara på att många inblandade håller tummarna om att Lord of the rings: The rings of power är en jättehit när den har premiär på Amazon Prime video den 2:e september i år.

Via The Hollywood Reporter.

Från sajten:


Med start 2 september kommer vi kunna se Amazons storsatsning The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Serien äger rum under andra tidsåldern i Midgård, tusentals år innan händelserna i de tidigare Lords of the Rings-filmerna.

Första säsongen sägs ha kostat över 465 miljoner amerikanska dollar. Det gör den till den dyraste serien som någonsin producerats. Detta inkluderar dock inköp av rättigheter för 250 miljoner dollar. Mycket av de initiala kostnaderna täcker också de följande säsongerna som inklusive den första planeras bli fem till antalet.

 

1 gillning

Blev inte speciellt taggad efter sett dom två teaser trailer som släppts. Vi får se när det kör igång.

Den här då @Hakan_Ander ?

Där tog det sig!:+1:t3:

Är den inte lite för ljus? Kanske kan fråga Snyder om han kan färgkorrigera den.

En svartvit oklippt version?

Ja nästan hellre det.
Jag har börjat få mycket svårt för fantasy där brusreducering är på max och allt ser ut som rekvisita.

Wow!
Sett första avsnittet och det var mäktigt.
Man är ju alltid lite skeptisk när det skall göras nya versioner eller som i detta fallet en TV-serie av klassiska filmer.
Men detta var riktigt bra. Castingen är hittills fantastisk med för mig helt nya skådespelare vilket är skönt.
Varje scen är påkostad och genomtänkt.
Det kommer bli en resa att följa.

8 gillningar

Det bertyder så mycket att det kommer från dig!

1 gillning

Klassiska böcker? :face_with_monocle:

2 gillningar

Också riktigt peppad av de första två avsnitten. Ser fram emot fortsättningen

Ok. Du har rätt.:nerd_face::joy:

1 gillning

På något sett fick den mig att tänka på Foundation med ljussättning och produktionen fast dom utspelas i två helt olika världar.

Från sajten:


De första två avsnitten av The Rings of Power såg till att Amazon Prime slog nytt tittarrekord och Amazon fick även ändra på sättet tittare skickade in recensioner.

På mindre än 24 timmar hade de två första avsnitten dragit 25 miljoner tittare att se premiären av The Lord of the Rings: The Rings of Power. Den högsta tittarsiffran någonsin på Amazon Prime för en ny serie.

Med den enorma budgeten på 465 miljoner dollar för första säsongen så var det mycket på spel. Serien blev även recensionsbombat av internettroll vilket gjorde att Amazon tog beslutet att alla recensioner postas 72 timmar efter att det skickats in.

Via: Engadget

1 gillning

Alltså senaste avsnittet var inte mycket att klaga på. Nu är det verkligen igång. :star_struck:

2 gillningar