Amazon presenterade och visade upp nya produkter

Från sajten:
image

Amazon har precis avslutat sitt höstevent där en mängd nya och i vissa fall uppdaterade produkter visades upp. Vi har summerat det som presenterades i denna artikel.

Amerikanska företaget Amazon har idag haft en online event för utvalda medier och visat upp höstens nyheter. Under den dryga timmen som eventet pågick visades en mängd nya produkter upp. Vi listar dessa här med lite information om produkterna. Nu säljs dessvärre inte hela utbudet av Amazons smarta produkter i Sverige men någon gång kanske det lossnar så att vi kan ta del av Alexa även på svenska och då med tillhörande produkter.

Amazon Kindle Scribe

Amazon Scribe Kindle

Företagets första läsplatta med skrivfunktion. Amazon Kindle Scribe har en 10,2″ skärm med 300 ppi och kommer att kosta 339,99 amerikanska dollar. Utöver att läsa böcker blir det nu möjligt att editera Word-dokument och support för Office väntas under början av nästa år. Pennan har inbyggd sudd och genvägsknapp och fäster magnetiskt på läsplattan.

Amazon Halo Rise

Amazon Halo Rise

Halo Rise är en sömnmätare men också en larmklocka och med inbyggd belysning. Lampan kan väcka dig mjukt på morgonen genom att stegvis öka belysningen. Rapporter om hur du sovit går att se på en Echo Show och självklart har den stöd för Alexa, dock inte direkt utan via en annan Echo-enhet. Halo Rise kan också mäta temperatur, luftfuktighet och ljusnivåer. Den använder sensorer och maskininlärning för att logga din sömn. Rekommenderat pris för Halo Rise är 139,99 amerikanska dollar.

Amazon Echo Studio 2

Amazon Echo Studio 2

Utöver en ny vit färg ska det komma en uppdatering till befintliga Echo Studio som förbättrar stereoljudet och förstärker såväl klarhet som basåtergivningen i dessa. Hårdvaran verkar vara samma som i den befintliga versionen med stöd för bland annat Dolby Atmos. Rekommenderat pris för Echo Studio är 199,99 amerikanska dollar.

Amazon Echo Dot

Amazon Echo Dot With Clock

Vi fick även se en uppdaterad version av Echo Dot och Echo Dot with Clock. Dessa har utrustats med en ny accelerometer för gestbaserad kontroll av enheterna. De har också fått en inbyggd temperatursensor för smarta hem-automatiseringar. Även displayen har uppdaterats för versionen med klocka och ger en skarpare siffervisning. Den kan även visa upp annan information som låttitlar, kalenderposter med mera. Ljudet ska ha förbättrats också med 50 procent mindre distorsion och rekommenderat pris för Echo Dot är 49,99 samt 59,99 amerikanska dollar för versionen med klocka.

En annan trevlig nyhet med de nya Echo Dot är att de kan fungera som Wi-Fi mesh extenders för ditt Eero-nätverk – smart! Det ser ut som att stöd för mesh kommer till fjärde generationens Echo Dot också.

Amazon Echo Auto

Amazon Echo Auto

Företagets bilanpassade röstassistent, Echo Auto presenterades i en ny version. Den kan ta över där du slutade spela musik i hemmet för vidare lyssning i bilen. Designen är mindre än tidigare version och självhäftande för enklare placering på instrumentbrädan. En tilläggstjänst presenterades också, Roadside Assistance som kan påkalla hjälp om man behöver starthjälp eller byte av däck. Rekommenderat pris för Echo Auto är 54,99 amerikanska dollar.

Amazon ingår också ett samarbete med BMW där Alexa nu kommer att vara integrerat i nya bilmodeller. Nästa generations röstassistenter i BMW kommer att byggas på teknologin från Alexa.

Amazon Astro

Amazon Astro

Roboten vid namn Astro som presenterades förra året får lite uppdateringar via ett nytt SDK och ska nu kunna detektera såväl katter som hundar i hemmet. Amazon Astro kommer också att kunna länkas till Ring Alarm och visa liveströmmar för bevakningstjänster om larmet triggats.

Ring Cam Spotlight Pro

Ring Spotlight Cam Pro

En säkerhetskamera från Ring presenterades också. Ring Spotlight Cam Pro lyser upp natten när något detekteras. Rekommenderat pris ligger på 229,99 amerikanska dollar.

Blink Mini Pan Tilt

Blink Mini Pan Tilt

Blink som är ett annat av Amazons varumärken för kameror fick en utökning i sitt sortiment med Blink Mini Pan Tilt som är en prisvärd pan/tilt-kamera. Rekommenderat pris ligger på 29,99 amerikanska dollar.

eero PoE Gateway

Eero PoE Gateway

För dig som föredrar trådar nätverk hemma visades eero PoE Gateway upp. Specifikationer som 10 Gbps, 100 W för flera PoE-enheter. Rekommenderat pris 649,99 amerikanska dollar.

eero PoE 6

Eero PoE 6

Fler nätverksenheter från eero, denna vid namn eero PoE 6 och med ett rekommenderat pris på 299.99 amerikanska dollar.

Matter

När det gäller stöd för Matter meddelades det att detta kommer till 30 olika enheter för eero och Echo senare i år.

Amazon Echo Show 15

Amazon Echo Show 15

Den stora nyheten här var att den tavelliknande röstassistent nu får stöd för Fire TV. Med andra ord en liten tv på väggen och detta via en uppdatering till enheten.

Fire TV Cube

Amazon FireTV

En helt ny Fire TV Cube presenterades. Med en octa-core 2 GHz processor, uppskalnign från HD till 4K ska den kunna konkurrera med set-top boxar på marknaden. Ansluts via HDMI och har även Ethernet och USB-A. Utrustad med fyra mikrofoner för att höra din röst och en 360° IR blaster för att styra andra enheter. Utsidan är klädd i textil liknande det som finns på Echo-högtalarna. Rekommenderat pris är 139,99 amerikanska dollar.

Alexa Voice Remote Pro

Alexa Voice Remote Pro

Alexa Voice Remote Pro är en lite smartare fjärrkontroll med bakbelysta knappar samt två programmerbara knappar. De programmerbara knapparna kan användas till Alexa rutiner. Funktion för att hitta den finns också, om den skulle försvinna i soffan. Rekommenderat pris är 34,99 amerikanska dollar.

Fire TV Omni QLED

Amazon Fire TV Omni QLED 3

Slutligen visades ett par nya tv-apparater upp. Fire TV Omni QLED Series har givetvis en QLED display, Dolby Vision IQ och HDR 10+ för att nämna några av specifikationerna. Adaptiv ljusstyrka som justerar utifrån förutsättningarna i ditt rum. Upp till 96 zoner för lokal simning. Dessutom Alexa widgets, liknande de på Echo Show 15 är också möjligt som låter sig se väder, kalender, notiser och annat. Det finns även en funktion för att visa bilder på skärmen när någon kommer in i rummet. Finns i två olika storlekar, 65″ och 75″ och börjar på 799.99 amerikanska dollar.

Källa: The Verge