Allt som händer runt Elon Musks X (tidigare Twitter)

Från sajten:
https://teknikveckan.com/nyheter/twitter-gar-ut-och-varnar-for-att-andra-fodelsear/
Det cirkulerar ett spratt på twitter där användare uppmanas att ändra året för sin födelsedag i syfta att låsa upp nya funktioner på twitter.

damn changing your birth year to 2007 makes your twitter feed all colourful we been missin out

— 44 (@s_rxii) March 25, 2019

De som luras uppmanar användare att byta sitt födelseår till 2007. Men det låses inte upp några magiska regnbågsfärger utan istället så låses användaren ute från Twitter då om de faktiskt skulle vara födda 2007 så är de under 13 år gamla och inte längre ha åldern inne för röra sig fritt på twitters plattform.

Since its cb season I’m going to be nice to antis. to prove my good intentions I’m going to tell you a secret, if you change your twitter age to 2007 you can get a rainbow mode. Fellow armys please be nice & don’t do it or the glitch will be gone, be considerated.

— 𝔇𝔯𝔢𝔞♚⚕ (@buteracypher) March 25, 2019

Uppenbarligen så har det varit tillräckligt många användare som glömt ettans matte och trott på allt de läst på internet alternativt önskat sig ett regnbågsfärgat tema så mycket att de tagit chansen att bli utelåsta från sina konton.

Twitter har nu gått ut med en varning om att inte ändra födelseår och anvisningar för de som redan gjort det.

We’ve noticed a prank trying to get people to change their Twitter birthday in their profile to 2007 to unlock new color schemes. Please don’t do this. You’ll get locked out for being under 13 years old.

— Twitter Support (@TwitterSupport) March 26, 2019

Mashable

Människor alltså… Ibland inte dom smartaste. :wink:

1 gillning

Från sajten:
image

Twitter kommer börja testa möjligheten för användare att redigera sina tweets.

Först ut är betalande prenumeranter av Twitter Blue. Twitter Blue finns för närvarande bara i USA och några få andra engelsktalande länder.

now that everyone is asking…

yes, we’ve been working on an edit feature since last year!

no, we didn’t get the idea from a poll 😉

we're kicking off testing within @TwitterBlue Labs in the coming months to learn what works, what doesn’t, and what’s possible.

— Twitter Comms (@TwitterComms) April 5, 2022

Twitter säger att detta är något som man jobbat på sedan förra året. Det rör sig alltså inte om att Elon Musk kom in på kontoret dagen efter han köpt 9% av företaget och hytte med näven.

Do you want an edit button?

— Elon Musk (@elonmusk) April 5, 2022

Tidigare har Twitter stretat emot med argumentet att det är fel att ändra historien. Mitt morgontwittrande från badkaret uppskattar dock möjligheten att kunna gå in och ändra ett och annat stavfel. I alla fall några timmar efter tweeten är skrivet.

Vi får anta att Twitter kommer hitta en bra lösning på det hela. Vad tycker du? Är det vettigt med en redigeringsknapp på Twitter?

Att redigera tycker jag spontant att man ska kunna göra. Men det ska dock synas/märkas att inlägget är redigerat.

”Internet” kommer försöka hitta sätt att trolla folk med funktionen. Exempelvis skärmdumpar med svar och gillamarkeringar på inlägg som senare redigerats till nått olämpligt.

Det är inte så självklart och enkelt som det kan verka vid första anblick.

Från sajten:
image

Twitter fortsätter att experimentera med nya funktioner som vi undrar varför de inte hade med från början. Nu kollar de på att införa möjligheten för oss att ta bort oss själva från Twitter-konversationer.

Problemet som kan uppstå är att om någon @:ar dig i ett inlägg som sedan en massa andra användare går in och svarar på så kan det bli rätt spammigt. De som svarar har möjligheten att ta bort vilka användare som skall vara med i svaren men det går inte från andra hållet. Det vill säga att de som är med i svaren tar bort sig själva.

Fram tills nu. Twitter påbörjar tester i liten skala och förhoppningsvis införs det till oss alla inom en snar framtid.

How do you say “Don’t @ me,” without saying “Don’t @ me”?

We’re experimenting with Unmentioning—a way to help you protect your peace and remove yourself from conversations—available on Web for some of you now. pic.twitter.com/rlo6lqp34H

— Twitter Safety (@TwitterSafety) April 7, 2022

Det här med att Elon Musk köpt nästan 10% av Twitter och nu sitter i styrelsen känns inte så bra i och med hans senaste twittrande den här helgen.
Det är verkigen sandlådenivå.

Kan iofs förstå vad han menar. Många kontor står tomma nu även fast det är sagt att folk ska tillbaka till arbetsplatsen.

1 gillning

Från sajten:
image

Efter debaklet där Elon Musk köpte in sig som största aktieägare av Twitter men sedan misslyckades komma överens om en styrelseplats så läggar han nu bud på hela tjottabalongen. Detta meddelar han så klart via en tweet.

I made an offer https://t.co/VvreuPMeLu

— Elon Musk (@elonmusk) April 14, 2022

Detta menar han är enda sättet för att få Twitter dit han vill ha det. Jag var med och diskutera Elon Musks möjlighet att förändra Twitter i podden Techbubbel.

Där argumenterade jag för att det är omöjligt att göra några större förändringar så länge man måste blidka aktieägarna. Elon Musk verkar ha hittat en lösning runt det med andra ord.

Fotot i denna artikeln är licensierad under CC BY 2.0 och fotografen är Steve Juvetson.

Enda sättet om du inte menar att det är bakrelaterat. :slightly_smiling_face:

Slutgiltiga lösningen :laughing:

Vad är det egentligen han vill lösa?:man_shrugging:

Han vill ha ett reklamfritt Twitter och ingen har berättat för honom om Tweetbot.

2 gillningar

Joel går igenom det jättebra i podden.

1 gillning

Från sajten:
image

Elon Musk vill av okänd anledning köpa ut Twitter från börsen. Budet är lagt men nu skall han även finansiera det. Ingen vill riktigt ställa ställa upp på det.

Musk vill köpa Twitter. Twitter vill inte sälja och gör allt för att sätta stopp för det. Men även om aktieägarna går med på det så är det inte säkert att Elon Musk har råd.

Musk budade 54,20 dollar per aktie. Värdet på bolaget blir därmed 43 miljarder dollar (407,7 miljarder svenska kronor). Elon Musk är visserligen värd en si så där 270 miljarder dollar sekunden detta skrevs men allt det är inte pengar. Han är själv beredd att gå in med mellan 10 och 15 miljarder dollar. Resten försöker han få in från marknaden.

Det går mycket trögt enligt NY Post. Dels finner många investerare budet i högsta laget men kanske framförallt alldeles för ologiskt. Man börjar helt enkelt bli rädd för Elon Musks sporadiska infall om att köpa både det ena och andra.

Musk har sedan tidigare twittrat till sig böter genom att säga att finansieringen att köpa ut Tesla var klar. Det var den inte. Man må få ljuga för nära och kära men inte för marknaden.

Vi får se vad som händer i Twitter-fallet. Ryktet säger att han kommer att skicka ett officiellt erbjudande till Twitters aktieägare inom 10 dagar.

Från sajten:
image

Det går snabbt i hockey. Men så även i fallet med Elon Musks försök att köpa ut Twitter från börsen.

Häromdagen rapporterade vi att han hade svårt att finansiera sitt bud. Men nu ser det alltså ut som att han har löst det. Det sker framförallt genom egna pengar, lån från banker samt några investerare.

Twitter bekräftar också att ett officiellt bud på bolaget har kommit in.

Läs mer hos Engadget.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-04-25/twitter-on-track-to-reach-deal-with-musk-as-soon-as-monday

Sjukt

Och inte är det något framsteg för yttrandefriheten