Alla Sonos-älskare, UNITE!

Är lite sugen på Sonos som hemmabio eftersom det är ett tilltalande sätt att kunna bygga på med högtalare och att dom är snygga osv.
Men hur bra är dom för det ändamålet?
Är okunnig i frågan men ser inget om Dolby Atmos, är det ett måste?
Beam, playbar eller playbase?
Sedan hur gamla är dessa produkter från sortimentet?
Hörde nåt om att de fasar ut gamla produkter i Teknikveckans podd.
Tänkte att jag handlar detta i vår när en flytt med allt vad det innebär är färdig, kommer det en ny uppsättning då kanske?
Tänker mig en av de tre limporna, subben och bygger på med 4 Ikea symfonisk.
Tänkte köra med Apple TV och/eller optisk kabel/HDMI(?) från tvn.
Kör just nu en Philips Tv med Philips soundbar och gillar smidigheten att den limpan startar automatiskt med tvn och kör vilket ljud som tvn visar.
Hur beter sig Sonos?
Blir det en massa knapptryckningar?

Jag gillar Sonos väldigt mycket. Har flera olika överallt i hemmet och även en beam i min mancave.

Jag skulle dock inte gå på sonos som hemma bio system för att du får så mycket mer för de pengarna om du tar annat märke. Hade en LG atmos systemet förut som jag avgud men ligger i källaren nu för fick inte plats vid den tvn längre efter ommöblering

Skulle jag köpa ett idag skulle jag troligen titta mycket åt bose soundbar 700. Har fått mig en demo av det är ljudet är magiskt bra. små trådlösa högtalare bak. Det är iofs inte atmos system.

Optisk kabel ska du i mitt tycke undvika. HDMI ARC är så smidigt.

Der handlar som allt hur mycket pengar du är villig att lägga.

Ok jag är ju långt ifrån en audiofil men vill ju kunna ha ett vräkigt ljud till nån film ibland.
Men soundbar+sub är ju ungefär samma pengar med Bose 700.
Sen kan man ju köpa till surround-högtalarna lite som jag prata om Ikea symfonisk bara att just den delen är dyrare om man ska ha Boses surround.

Det ryktas om att Sonos arbetar med att ta fram en lite mindre och billigare sub, men det är givetvis inte bekräftat på något vis.

Själv så har jag en Beam som jag är väldigt nöjd med och planerar att bygga ut med två satelliter, antingen Symfonisk eller One, när vi flyttar till hus nästa år.

1 gillning

Huset fullt med Sonos, bl a i Film-hörnan med en playbar/sub/play1-setup. Kan egentligen inte jämföra med en traditionell surroundlösning eftersom jag gick direkt hit från vanligt TV-ljud men, hela familjen njuter av ljudupplevelsen när vi ser film: det dundrar när det ska dundra, det viner mellan öronen under eldgivning, och viskande ömhetsbetygelser väcker rimliga gåshudsreflexer.

Det stämmer att Sonos uppdaterar maskinparken kontinuerligt men livslängden verkar ändå vara lång på resp produkt - efter att playbaren släpptes har det tillkommit två andra limplösningar som är modernare men verkar primärt syfta att täcka behov där playbaren kommer till korta; Base med en annan formfaktor och Beam i en annan prisklass. Avseende ljudet råder det ingen tvekan om att playbaren fortfarande hävdar sig. “Återköpsprogrammet” - Trade up - erbjuder 30% på priset för nya produkter om du kasserar en gammal.

Jag har output kopplat via optiskt till från skärm till playbar - helt sömlös lösning. Inga knapptryckningar. Zero.

4 Symfonisk ger inte mer surround än 2 - osäker på om en surround set up ens stödjer fler än två satelliter. Men om du kan ju ha ett “rum” till och gruppera det med ditt filmljud om du vill skapa ännu mer rymd i ljudupplevelsen. Det händer att vi fyller hela huset med TV-ljud, tänk mellofinal, och får perfekt synk på 190 kvm.

För musik då - tja, vi har spelat 6 000 h sonosljud hittills i år, varav 65% musik. Du kan förstås hitta bättre musikåtergivningar men för egen del är det fullgott med lutning mot fantastiskt. Jag njuter på daglig basis av ljudbilden.

1 gillning

Ok härligt.
Eftersom jag tror jag skulle vara riktigt nöjd med ljudet så har jag svårt att släppa tanken på sonos, även om Bose eller bättre prisklass av atmos system klår den till film.
Jag tänkte ju att två symfonisk i fram och två bak skulle ge mer surround-dynamik som komplement till playbase eller beam.
Tänkte att jag köper startpaket med antingen beam eller base+sub och bygger på med symfonisk eller kanske rentav köper deras one.
Jag har ett par månader att fundera på det så är ingen stress men väntan blir roligare om man vet vad som väntar :grin:

Detta tar jag för givet.

Haha ja, det gör nog alla. Minns inte hur längesedan det var men jag fick en kundundersökning från Sonos tidigare i år där de listade ett gäng produkter och bad en fylla i hur sannolikt det vore att man skulle köpa dem. Där fanns en sub för $399 vill jag minnas.

Hur viktigt är Dolby Atmos?
Är nyfiken hur mycket skillnad det gör.
Det handlar väl mycket om att ljudet anpassar sig till hur utformning av din hemmabio är?

jag är lååååååångt ifrån expert på detta.
Jag inbillar lite att ha tillverkaren satt in atmos stöd så är högtalarna även vid vanlig stereo av högre kvalite.

Jag har alltid trott atmos var att få ljud uppefrån också… men när telefoner kom med atmos så blev man ju lite fundersam. bra låter det iallafall :slight_smile:

vet inte om sonos support tråd finns

Det är ett… surrande ljud i denna. när basen går igång inte ett ljud som trasighögtalare har, utan ett… burr.
Sitter den förnära taket?

Det borde inte ge ett surrande ljud tycker jag. Testat att ta ned högtalaren och lyssnat närmare på den? Kan det vara nått i fästet som vibrerar?

1 gillning

gör det nästagång jag är nykter…

2 gillningar

Helt med dig!

Jag har ett vad vi kan kalla träningsrum. Där finns en storskärm + AppleTV 4K med dåligt ljud ,som behöver nytt bättre ljud. Allt ljud och bild går med Airplay och Skärmdubblering. Spelar upp huvudsakligen musik och i andra hand dokumentärer från UR / SVT play, inte långfilmer.

Då är funderingen Sonos One eller Sonos Beam. Sonos Five passar inte in.

Det bor en Sonos One i köket och den vet jag att den låter bra, en sådan skulle kunna duga. Men hur är ljudet från en Beam, är det dubbelt så bra, blir jag dubbelt så nöjd, till dubbla priset?

Du har satsat på storskärm och ATV 4K - då tycker jag att du ska komplettera med en Beam. En One låter ju toppen men en Beam försöker ju skapa lite mer upplevelse och din övriga set up skvallrar om att det är din ambitionsnivå!

1 gillning

Nej det blev inte bra med en Beam, låter tunt och lite instängt. Den får jag nog sälja av.

Sub:en är lösningen :slight_smile:

Ingen sub, det blir för mycket och stort som står i vägen. Det blir byte till två One när Beam är såld.

Men två One låter knepigt att ha som TV-högtalare?