Alla digitala plattformar vill inte sammarbeta med svenska polisen

Från sajten:
image

Svensk polisen hämtar ut mer information från digitala tjänster än någonsin. Men när de ber om information från endel stöter de på patrull.

Polisen har ett samarbete med Facebook och Google, så sker det något brottsligt på deras plattformar får polisen ut information om användare som inte skött sig. Men när det kommer till nyare tjänster som Snapechat, Kik, Discord och de gigantiska sociala nätverken TikTok och Snapchat blir det svårare. Ekot rapporterar att polisen fick ut användarinformation från över 3000 konton på Facebook, Instagram och YouTube, men för de andra nätverken där det inte finns något samarbete blir det betydligt färre.

Ekot gjorde en kartläggning över hur nätpedofiler använder sig av spelnätverk för att komma i kontakt med unga. Men tjänsterna som användes i granskningen – Steam och Discord har polisen inget samarbete med. De har flera gånger kontaktat företagen men det har aldrig gått längre. Det kan ta upp till ett halvår att få ut ip-adresser för att kunna spåra upp datorer och användare i vissa fall, vilket gör att utredningar blir väldigt utdragna i fall där det behöver gå väldigt fort för att komma åt gärningsmännen.

Källa: Sveriges Radio.

2 gillningar

Nåt nytt nätverk? :thinking::wink:

Slytherins chatt på Hogwarts skolplattform.

1 gillning