Aktivitetsarmbandet Xiaomi Smart Band 8 har presenterats

Från sajten:
image

Xiaomi höll igår ett event och presenterade deras åttonde version av aktivitetsarmbandet. Nya Xiaomi Smart Band 8 finns för alla smaker och stilar.

Kinesiska företaget Xiaomi presenterade inte bara sin senaste flaggskeppsmobil, Xiaomi 13 Ultra igår utan även sitt nya aktivitetsarmband. Xiaomi Smart Band 8 kommer med flertalet olika typer av armband och ser ut att kunna varieras i oändlighet med olika urtavlor och sätt att bära det på. Bland annat kan det fästas på skon eller bäras som ett hängsmycke runt halsen.

Skärmen på nya Xiaomi Smart Band 8 är av typen AMOLED och fortsatt avlång och storleken är 1,62″ med 490 x 192 pixlar och en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. Ljusstyrkan på skärmen har utökats från 500 till 600 nits jämfört med föregångaren och vikten är ynka 27 gram. Användare kan dessutom välja ett “Always On”-läge som så önskas. Aktivitetsarmbandet är dessutom vattentåligt ner till 5ATM. Batteritiden sägs vara upp till 16 dagar och 6 dagar om man väljer att alltid har igång skärmen.

För variationens skull så finns det mängder med olika urtavlor att välja på vilka kan kombineras med de många olika armband som tagits fram också, här finns allt från sportiga till mer stilfulla varianter i läder, nylon och metall. Precis som sina föregångare så finns det pulsmätare, sömnmätare och möjlighet att mäta syremättnaden för att nämna några funktioner. Givetvis finns här även en mängd träningsprogram för den riktigt aktiva användaren.

Priset ligger kring 36 amerikanska dollar och när det lanseras i Sverige är fortfarande inte känt. Det finns även en version med NFC där priset ligger på 43 dollar.

Källa: Xiaomi