AirPlay 2 ut från MBP

Idag ska vi lyssna på en cermoni via Zoom. Vi kommer använda min MBP M1 Pro och skulle vilja skicka ut ljudet till ett antal AirPlay 2 högtalare. Men när jag testar lyckas jag bara välja en högtalare i taget, inte som på iPhone där man kan välja flera högtalare. Gör jag något fel? Jag går upp i Manybaren och väljer kontrollcenter. Där väljer jag att klicka på den lilla symbolen längst till höger på Ljud
Skärmavbild 2022-01-15 kl. 10.53.20

När jag sedan kommer till nästa steg så går det bara att välja en högtalare i taget.

Helst skulle jag vilja behålla ljudet i MBP:n och sedan strömma ut ljudet i några av mina andra högtalare. Går det absolut inte att få till detta med att båda ha ljud i MBP och högtalare är nästa alternativ flera av mina AirPlay 2 högtalare. Med AirPlay 2 inkluderar jag HomePod och HomePod Mini. Skulle kunna som sista alternativ köra två Mini + HomePod. Men hur gör man?

Du får sätta dina homepod mini i stereopar.

Sker det automatiskt om jag flyttar dem till samma rum? Men då blir det bara de? Jag kan inte få in även min HomePod? Så att det blir tre externa högtalare?

Hittade hur man ställer in Mini i stereoläge. Sedan tar mig googlingar till denna app, Ljud-/MIDI, som jag aldrig tidigare öppnat:


Dock blir jag lite fast där. Förstår inte hur jag ska ställa in.

Om appen du streamar ifrån har inbyggt stöd för AirPlay så kan du välja flera högtalare i den. När man väljer att Airplay från menyraden så är det systemljudet som skickas ut och då kan man bara välja en högtalare.

1 gillning

Okej, det känns lite fattigt. Jag kan acceptera att jag får ut systemljudet och att det inte är kanalseparerat, men nog borde man få välja flera högtalare? Så folk som spelar spel är beroende av att spelet kan klara AirPlay om de vill ha externa högtalare? Om man vill titta på en konsert via webben, stödjer då Safari AirPlay?

Airfoil löser det åt dig.

2 gillningar

Ja, t.ex youtube via Safari på macOS ger samma kontroller för AirPlay 2 som på iOS

Skärmavbild 2022-01-15 kl. 11.25.31

I övrigt +1 på det @ante och @katho föreslår

1 gillning

När jag testar får jag inte fram de där kryssrutorna. Jag spelar Youtube via Safari och då ser min kontrollpanel ut så här:


Finns det någon inställning där man måste aktivera det där?

Ska kolla på det där.

Den måste testas!

Du går via safari då, inte där uppe vid klockan.

Var i Safari hittar jag den kontrollen?

Kanon, kört den sen 2009. :slight_smile:

I videon, nere till höger.

1 gillning

Okej, tack då var det klart. Då ska vi se om vi kan få til det i Zoom.

Om man airplayar via MacOS så får man någon sekunds fördröjning av ljudet. Det är för att en buffer byggs upp. När man kör via en app så kan appen skicka den buffern direkt så man slipper fördröjningen. Så att köra AirPlay via MacOS för att få ut ljudet är nog inget alternativ.

1 gillning

Jag får den här rutan och hittar inte var i Hemappen jag justerar. Jag öppnar HomePod och klickar på kugghjulet men ser inget som passar in.

bild

1 gillning

Det går inte smärtfritt… Men det går framåt…

Efter en hel del utmaningar har jag nu via att ladda ned och betala för Airfoil fått det att fungera. Tack alla!

Det här gör att en viktig dag också kommer få bra ljud. Dottern ska på diplomerringscermoni som färdig Jur. kand. och det är såklart digitalt men med orkester och kör på något sätt. Att körverksamhet verkar vara något av det mest smittsamma som finns tar vi en annan gång i en annan tråd…:sunglasses:

Återigen, ett stort tack…:pray:

2 gillningar