AI verkar ta över scouting inom fotbollen

Från sajten:
image

Amerikanska MLS har gått ut med att de tänker använda AI till att hitta nya fotbollsspelare.

Major League Soccer har presenterat ett samarbete med London-baserade ai.io tillsammans med deras aiScout-app för att hitta fotbollstalanger. Att professionell sport skulle anamma AI-verktyg för att hitta framtida stjärnor kändes som en tidsfråga. Men det kommer ändå med en viss besvikelse som kan göra sporten mindre levande och slutet för historier om scouter som hittar en talang ute i Sydamerikas skogar. Men som rekryteringschefen Luis Cortell (NCSA College Recruiting) säger så kommer inte AI att vara felfritt i rekryterandet av fotbollsspelare.

AI-verktyget kommer att behöva mycket data för att kunna se potentialen i en fotbollsspelare men den kommer aldrig att kunna förutspå en spelares karriär. Men de hoppas på att minska felaktiga och dyra rekryteringar av spelare med det nya verktyget. Det medges även att flera jobb för talangscouter kommer att försvinna. Men det slutgiltiga beslutet för potentiella spelare kommer att fattas av människor.

Inom ett par veckor kommer aiScout-appen att släppas för alla där spelare kan filma sig själva när de utför specifika dribblingar, löpningar och skott som sedan laddas upp. Scouting-versionen som MLS prenumererar på kommer sedan att kunna ta del av detta med utlåtande från AI. MLS är rankade som sextonde bästa ligan i världen och vi får se om det blir ändring på det när framtida spelare har rekryterats med hjälp av AI.

Via: Engadget

Låter som när "Moneyball" kom in i amerikansk baseball :slight_smile:
(Disclaimer: allt som jag vet om Moneyball kommer från filmen med Brad Pitt så...)

1 gillning

Bra film

1 gillning