Aarke Carbonator 3 är bubblig vardagslyx

Från sajten:
image

Det är aldrig kul att släpa hem massa bubbelvatten från mataffären och allt fler har idag en kolsyremaskin i köket. Men de flesta modeller är rätt plastiga och fula men så är inte fallet med Aarke Carbonator 3 som vi ska titta närmare på idag.

En design som faller oss i smaken

Aarke Carbonator 3 finns i ett gäng olika utföranden där vi har allt från kopparfärgade modeller till de i rostfritt stål. Vi fick testa deras senaste specialutgåva som heter Hammertone Special Edition som har en grövre yta och för våra tankar till det industriella köket. Stommen är i rostfritt stål och den är sedan pulverlackerad och upphettad för att få till sitt läckra utseende. Istället för en tråkig plastig knapp som många andra tillverkare har så har vi ett gediget handtag som dras nedåt för att skicka in miljontals bubblor i vårt vatten.

Det finns en hel del köksprodukter som man med fördel slänger in i ett skåp för att ta fram när de behövs. Så är inte fallet med Carbonator 3 utan den ger köket mer identitet och är lika mycket inredning som en kolsyremaskin.

Att komma igång

Carbonator 3 är busenkel att komma igång med och det första som behövs för att få bubblor i vårt vatten är så klart en kolsyrepatron. Denna skruvas in på undersidan så vi behöver inte leta efter någon knapp eller liknande utan bara att vända upp och ned på den och skruva in patronen, sen är det bara att börja bubbla. Flaskan vi fick med är i plast och rymmer 80 cl vatten och något som gjorde oss lite extra glada är att de har samma passform som till exempel SodaStream, så har du flaskor sedan innan från dem så går dessa utmärkt att använda. När vi har fyllt upp vatten till markeringen på flaskan så skruvar vi fast den och drar i handtaget tills vi får en önskad mängd kolsyra och sen är det bara att njuta av ditt kolsyrade vatten.

Så är vi nöjda?

Aarke har lyckats kombinera design och funktion på ett förträffligt sätt och vi tycker att bubblorna i vattnet blir lite hårdare än med SodaStreamern som vi har hemma vilket påminner mer om bubbelvattnet man kan köpa i butik, vilket är positivt. När man börjar närma sig lagom mängd bubblor i vattnet så börjar kolsyremaskiner av alla slag låta och aarke är faktiskt rätt tyst även där så att göra lite bubbelvatten när familjen sover är inget problem. Det är en fantastisk design och maskinen lyckas kolsyra vårt vatten på ett bra sätt men ska vi hitta något att klaga på så hade det varit fint om vi slapp skruva fast flaskan. Istället hade vi gärna sett en liknande lösning som SodaStream har på vissa av sina produkter där man bara trycker dit flaskan så sitter den sedan fast. Prislappen för denna specialutgåva ligger på 2 700 kronor men nöjer man sig med deras standardmodell så kostar den i skrivande stund 1 599 kronor.

## RECENSION: AARKE CARBONATOR 3 HAMMERTONE

FÖRDELAR

 • Lika mycket inredning som kolsyremaskin
 • Gör riktigt bra bubbelvatten
 • Hög kvalité

NACKDELAR

 • Måste skruva fast flaskan
 • Kanske något dyr
 • Går inte att ha glasflaskor till den

DETALJER

 • Namn: Aarke Carbonator 3 – Hammertone
 • Pris: 2 700 kronor
 • Material: Rostfritt stål
 • Kapacitet flaska: 80 cl, fungerar även med SodaStreams plastflaskor
 • Typ av patron: Patroner från SodaStream, AGA, Linde och andra med samma storlek
 • Vikt: 1450 gram
 • Mått: 41,4 x 15,3 x 25,8 cm

SAMMANFATTNING

Carbonator 3 Hammertone är en vacker, industriell pjäs som fungerar lika bra som inredning och som kolsyremaskin. Den har en design som verkligen sticker ut med många snygga detaljer vilket gör att man slipper skämmas med att ha den framme. Vi har tidigare haft en SodaStream och den är genomgående i plast men med Carbonator 3 har vi istället fina material som skapar en gedigen produkt. Det som är lite trist är att det inte finns några glasflaskor att köpa till samt att flaskan måste skruvas på. Men är du ute efter en kolsyremaskin som både gör ett bra jobb att kolsyra ditt vatten och även är snygg så är det inte mycket att fundera på utan bara att köpa.

BETYG: 4.5 / 5

1 gillning

Platsat permanent på diskbänken.

Oh yes!

Designen är grym.

1 gillning

Riktigt snygg men personligen har jag lite svårt för hammarlack, den förknippar jag med att man vill dölja ett dåligt underarbete. Turligt nog kostar ju de andra (standardmodellerna) bara lite drygt hälften och tilltalar mig mer.

3 gillningar

Kan verkligen rekommendera en iaf oavsett färg du väljer!

1 gillning

Köpte en till frun i julklapp, fast i rostfritt då… nu väntar hon bara på det tillhörande nya köket :confused:

3 gillningar

Nu är jag inte en spekulant men det första jag såg var hammarlack, passar i verkstäder…

1 gillning

Jag kör en plastig One Touch (som är 2) ett tag till så man slipper skruva som ett djur. :joy::joy:

2 gillningar

Skruva som ett djur. :frowning:
Tack, men nej tack.

Då visar det sig att plastiga Sodastream One Touch är skräp och SodaStream inte har nån som helst Lundborg att tala om trots garanti så lär jag skaffa en sån här vacker pryl. :sunglasses:
Någon som har den mattsvarta? Hittade den med hyfsat pris, men vet inte om den är hamrad likt den gråa. Inte helt hundra på den stilen, gillar mer slätt. Annars är Sand. Snygg, dock inte hittat den till lägre pris

Bara denna som är hamrad om jag inte är helt ute och seglar.

Våran kromade är definitivt inte hamrad :smiley:

:sunglasses:nä det syns ganska tydligt på bilderna​:grinning:

Denmattsvarta ser något sträv ut eller lik den hamrade på vissa bilder men duger säkert fint den med.

Så. Hur är det med fingeravtryck och kladd på en kromad? Haft en mixer i krom som alltid var ful pga fläckar o fingrar Konstant putsande behövdes även när man inte rörde den. Riktig magnet var det.

Jag vet faktiskt inte, vi har inte hunnit packa upp allt i ”nya” köket :smiley: Men det brukar ju finnas en risk för fingeravtryck, men känns som mattsvart kan vara värre?

Frun och barnen har säkert varit sjuka från och till senaste månaden, så frun ligger lite efter i uppackningen av nya prylar i köket :smiley:
Vi har bara öppnat kartongen och kollat på den för att sedan lägga tillbaka den :stuck_out_tongue:

1 gillning