99mac blir Macradion på helt ny plattform

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Allt roligt har ett slut och 99mac är inte den modernaste plattformen på det vida internet och inte heller dess forum. Därför är det nu äntligen dags för ett plattformsbyte och även ett nytt och framförallt modernt forum. I samma veva kommer vi, precis som vi meddelat om tidigare att byta namn till Macradion. 99mac och dess forum har en stor bit internethistoria bakom sig och denna vill vi inte på något sätt radera från internet. Därför kommer forumet och hemsidan att finnas kvar i ett låst läge där allt går att läsa. Däremot kommer det inte gå att posta något nytt innehåll.

Vi börjar som sagt närma oss ett plattformsbyte och vill ni redan nu se hur forumet och hemsidan kommer att se ut på ett ungefär så kan ni besöka Teknikveckan.se samt vårt forum bubblan.teknikveckan.se.

9 gillningar

I samband med lite teknikstrul tvingades jag byta lösenord på Bubblan. Nu kommer jag inte in på 99mac. Tidigare verkar det ha varit samma lösenord, använder Nyckelringen så har låg koll.

Ska bubblans inlogg fungera på 99mac? Om jag skapar ett nya där, blir det strul på Bubblan?

Edit: nu har jag bytt så vi får se om man kastas ut från Bubblan här och där…:nerd_face:

1 gillning

Är det bara jag som undrar om macradion är igång? Är bytet genomfört? 99mac.se går fortfarande till gamla hemsidan? Rörigt som faaan.

1 gillning

Står i texten till denna artikeln:

99mac och dess forum har en stor bit internethistoria bakom sig och denna vill vi inte på något sätt radera från internet. Därför kommer forumet och hemsidan att finnas kvar i ett låst läge där allt går att läsa. Däremot kommer det inte gå att posta något nytt innehåll.

Vi håller på varje dag i bakgrunden. Macradion.com är igång men vi har inte kunnat låsa ned 99 än då det är lite bakgrundsarbete kvar, men snart!

Jepp, det besvarar dock inte en enda av min fråga.

Ok, men ska det bli seperat forum på macradion.com? Samt pekar ni om 99mac.se till macradion eller hur tänker ni 99mac forums arkivet ska finnas kvar?

Det blir detta forum. Det gamla stängs av för nya inlägg.

Ok, och vart kommer 99mac.se peka?

Det kommer väl bara att ligga kvar som det är för läsning.

Det blir väl som idag mot. 99.teknikveckan.se/forum

Så alla de underforum som fanns på 99mac kommer ersättas rakt av Applebubblan där allt Applerelaterat är under samma “bubbla”?

Går att skapa kategorier här också vid behov. HomeKit-bubblan ligger redan under Applebubblan.

Allt går, men vi vill inte ha en massa halv- eller heldöda underkategorier så som det var på 99Mac.

2 gillningar

Förståligt. Intåget av sociala medier innebar verkligen en död för internetforum. Men för specifika ämnen som t.ex. datorer så är enligt mig forumstrukturer med trådar överlägset flödena i t.ex. Facebookgrupper.

99 har blivit ett museum, leve Bubblan. Det var med sorg i hjärtat jag mottog beskedet att 99mac(eller vad de hette på slutet) skulle lägga ned. För mig ett kul ställe att hålla sig uppdaterad om teknik i allmänhet(1%) och apple i synnerhet(99%). Jakten på ett alternativ tog fart och Bubblan dök upp. Vilken himla tur tänker jag idag.

En stund innan 99mac aviserade sin hädanfärd hade jag dessutom halkat ur ett annat forum där diskussioner ibland gick höga om allt möjligt. Så där satt jag i hemmets lugna vrå utan tekniksajt och utan diskussionsplats. Som tur är har det visat sig att bubblan är både den teknikplats jag sökte och den diskussions och mötesplats jag uppskattar. Bubblan är helt enkelt en fritidsgård för vuxna(nåja, till ålder i alla fall) och jag är väldigt glad för att Bubblan finns och att alla de som deltar aktivt bidrar till att göra bubblan till det ställ den är.

11 gillningar

Ja nu verkar man inte kunna logga in på 99 längre, dags att stänga den fliken i Safari…
:disappointed_relieved:

Så fina ord :heart: Vi är glada och tacksamma att du hänger med oss på bubblan!

1 gillning

Exakt, det var det jag gjorde. Definitivt på något sätt.

1 gillning

Det sista jag hann göra på 99 var att radera ett par spambotar så sent som i går. Äntligen slipper vi dem!

2 gillningar