5G & de förbjudna mobilnäten

Från sajten:

Nyligen gick det ett chockbesked genom alla inblandade i utrullningen av 5G-nätverken. Tillsammans med Försvarsmakten och Säkerhetspolisen bannlyser Post och Telestyrelsen utrustning från Huawei och ZTE i nästan alla delar av våra mobilnät.

Existerande utrustning från de båda bolagen skall bort och personal som jobbar med våra nät måste finnas inom landets gränser.

Varför landar man in denna slutsatsen och vad särskiljer 5G från våra tidigare generationers mobilnät? Till vår hjälp har vi Bjørn Elias Hesthamar från Post & Telestyrelsen (PTS).

Vi beklagar det stundstals dåliga ljudet i detta avsnitt. Det beror på ett trasigt ljudkort.

Relevanta länkar

1 gillning

Bra avsnitt som vanligt!:+1:t3:

Kul! Så sur på att min Mic inte fungerade och fick ta headset.

Nu väntar vi bara på @Zop’s betyg på de olika kapitlen.

1 gillning

Han är ett kapitel i sig. :wink:

1 gillning

Jag går från jobbet klockan 17:00 och har 26 minuter och 38 sekunder kvar av senaste avsnittet av Beyond the Badge. Därefter ligger detta i kö så räkna med ett betyg senare i kväll.

2 gillningar

Kapitel: :teknikveckan: :teknikveckan: :teknikveckan: :teknikveckan: :teknikveckan:

3 gillningar

Hur skrev du det där fina TV symbolerna?

kolonteknikveckankolon

14 inlägg delades upp till ett nytt ämne: Thor har inte sett Wargames-tråden

Det här var ju lite roligt.

1 gillning

Huawei skickade precis ut ett pressmedelande om att man kör helsidor i affärspress.

" Idag publicerar Huawei ett öppet brev till svenska politiker, myndigheter och media genom helsidesannonser i Dagens Nyheter och Dagens Industri. ”Vi har inget att dölja och inget att skämmas för” skriver Huaweis nordiska chef Kenneth Fredriksen i det öppna brevet som har titeln ”Huaweis dörr är alltid öppen”. Syftet med det öppna brevet är att få till en dialog med svenska makthavare och slå hål på myterna kring Huawei.

Sedan Post- och telestyrelsen den 20 oktober meddelade att operatörer som har Huawei-utrustning inte tillåts medverka i auktionen av 5G-frekvenser den 10 november har det skrivits spaltmeter om det kinesiska företaget i svensk media.

– Det är många som gjort tvärsäkra uttalanden om Huawei de senaste dagarna, men precis som när det gäller underlaget bakom Post- och telestyrelsens beslut har de faktiskt inte tagit reda på fakta genom att prata med oss först och det har därför florerat både missförstånd och rena felaktigheter den senaste tiden. Vi vill gärna reda ut frågetecknen och bidra till en konstruktiv dialog med svenska makthavare. Därför har vi utöver att föreslå direkta möten även skrivit detta öppna brev, säger Kenneth Fredriksen, Executive Vice President Central East Europe & Nordic Region på Huawei.

I det öppna brevet beskriver Kenneth Fredriksen bland annat hur Huawei sedan etableringen i Sverige år 2000 har bidragit till att Sverige idag är en av världens ledande digitala nationer. Han bjuder också in svenska politiker, myndigheter, media och andra makthavare att när som helst besöka Huaweis svenska huvudkontor i Solna eller globala huvudkontor i Kina för att reda ut eventuella frågetecken kring företagets ägarstruktur, intressen i Sverige och arbete med säkerhet. ”Huawei har inga bakdörrar. Men vår framdörr är alltid öppen” avslutar Kenneth Fredriksen det öppna brevet.

Se hela annonsen som bilaga till detta pressmeddelande.

Tokigt.

2 gillningar