YouTuber förbjuden att spela Roblox efter rättegång

Från sajten:
image

Ruben Sim stod anklagad för att bland annat ha startat en ”cyber-mobb” som trakasserat andra spelare på plattformen.

Roblox är en plattform där man kan bygga världar, egna spel och kommunicera med andra där användarbasen består mestadels av minderåriga. The Roblox Corporation har på egen hand försökt stoppa Ruben Sim från att spela Roblox i flera år, men Ruben har med hjälp av hans tittare lyckats skapa nya konton och även lyckats kringgå när hans IP-adress fått förbud på plattformen.

Under rättegången stod Ruben anklagad för att ha laddat upp bilder på Adolf Hitler till plattformen, trakasserat spelare med homofobiska och rasistiska påhopp som ledaren för gäng han startat med hjälp av sin YouTube-kanal. Ruben Sim har nekat till anklagelserna och även släppt en video där han säger att allt detta är falskt.

The Roblox Corporation tänkte till en början ansöka om ett skadestånd på 1,6 miljoner dollar men sänkte detta till 150,000 dollar. Detta fastställdes även i domen och förutom förbud mot plattformen ska Ruben Sim inte få uttala ”falska terrorhot mot aktiviteter som rör Roblox”. Domen kommer efter att Ruben Sim ska ha lagt ut en Tweet i oktober om att en terroristattack kan ske mot Roblox utvecklarkonferens i San Fransisco, där polis blev tvungna att stoppa konferensen och söka av området innan det kunde fortsätta.

Via: Polygon