YouTube vill blockera användare med annonsblockerare

Från sajten:
image

Google har börjat experimentera med att förhindra användare med annonsblockerare att kunna se videos på YouTube.

YouTube vill se till att du antingen använder deras Premium-tjänst eller plågar dig igenom annonserna. Det har börjat cirkulera på internet att användare med ad blockers har börjat få pop-up-fönster med varningar. Varningen säger att användaren endast får se tre videos med annonsblockerare innan de blockeras. Sedan en påminnelse om att annonserna gör att videoskapare får betalt vilket gör att dessa videos också kan ses av miljardtals människor kostnadsfritt.

Det finns även en påminnelse om att det är annonsfritt med en YouTube Premium-prenumeration. YouTube har berättat att det här endast är ett test för tillfället som drabbar ett fåtal användare. Men det känns ganska troligt att experimentet snart blir en verklighet på YouTube.

Via: Engadget

Går det inte att skaffa YT premium med VPN och få det mycket billigare om man låtsas att man bor i typ Argentina eller nåt sånt?

Verkar som att Google tätar till den luckan mer och mer. Tidigare fungerade det bra med gratis-VPN men dessa är i regel blockerade nu. När man väl får det ordning på VPN gäller det att ha ett kort som fungerar. Testade i våras med några olika MasterCard- och VISA-kort och inget accepterades.

Orkade inte skaffa fler kreditkort som kanske fungerar, utan fortsätter att betala 179 kr/mån och ser glad ut. :sunglasses::sweat_smile:

Finns ju Premium Lite för 69 kr/månad om man bara vill ha reklamfritt.

2 gillningar

Skaffade faktiskt vanliga YT Premium nu, de hade tre gratismånader. Får se hur mycket jag använder det. På datorn har det aldrig varit några problem, då man kan köra Youtube Adblock tillägg i webbläsaren, svårare dock på Apple TV.

Den största vinsten om man har familje abonnemang är att fler kan njuta av reklamfritt på AppleTV/iPhone