YouTube verkar fundera på att ta bort antal gilla-markeringar på videos

Från sajten:
image

För ett tag sedan bestämde sig YouTube för att ta bort så det inte går att se hur många tummar ned en video har fått och nu håller de på att testa samma sak på tummar upp.

Flera användare på Reddit har märkt att de inte längre kan se hur många tummar upp en video har men om de klickar på videons beskrivning så syns det där. Det verkar bara gälla i YouTube-appen till telefoner än så länge och de verkar inte ha skickat ut denna förändring på alla sina användare för vi kan fortfarande se antal tummar upp i appen. Användarna på Reddit är upprörda över ändringen då både tummar ned och upp kan vara en indikation på om videon ens är värd att titta på för många.

Att YouTube valde att ta bort tumme ned berodde på att de ville få bort alla attacker som vissa höll på med för att visa sitt hat mot en eller flera personer genom att samlas i enad trupp och trycka på tumme ned. En kanal som ni verkligen borde spana in är ju så klart Teknikveckan med Macradion där ni, ett tag till njuta av våra kärleksfulla tummar upp.

Källa Reddit, via AndroidPolice

Vad är nästa grej de ska ta bort, antal visningar?
Samtidigt som jag kan ha viss förståelse för att det kan bidra till polarisering kring åsikter, så är frågan om hanteringen är den bästa.

Man kan ju ta bort det mesta av det som inte är sånt ”kanalen/kreatören” lagt upp själv. Sen kan man lita på att youtube presenterar det bästa klippet på just det som du vill se.
De kan ställa in så att din sökfras ger ett bra klipp att kolla på, de kan också presentera ett bra klipp att kolla på senare.
Men är det så vi vill att det ska fungera?

Vad är det som har gjort youtube stort? Är det bara att det inte laggar när man kollar på ett klipp, är det att de har gjort bra reklam för tjänsten, är deras AI så bra att de kan hålla kvar tittaren flera ytterligare klipp eller är det att vi kan vara en del i sammanhanget och påverka genom input till både skapare och andra tittare?
Det är såklart inte en sak som gör att något blir stort, men de behöver nog tänka på att även tittaren ska kunna känna att de kan vara en del i sammanhanget.

2 gillningar