YouTube lättar på reglerna - svär i dina videos och få betalt ändå

Från sajten:
image

YouTube tycker inte att svordomar hör hemma på deras plattform och förra året skruvade de åt sina regler så hade du en video med mycket svordomar så fanns det en risk att du inte fick betalt. Nu har de dock ändrat sig en aning.

I den nya policyn har YouTube blivit lite mindre restriktiva vilket innebär att ett par svordomar inte är hela världen. Mer ordagrant så säger YouTube att det nu går att svära i början av ett klipp utan att det ska bli flaggat som olämpligt för annonser. Dock ska det vara milda svordomar men några exempel på vart gränsen går från måttlig svordom till grov bjöd de inte på. När den gamla policyn trädde i kraft förra året så analyserades samtliga videos och de letade då efter svordomar och hittades en så flaggades videon och då kunde skaparen av videon inte generera några intäkter.

Det som gjorde folk mest upprörda när policyn först infördes var att även äldre videos analyserades och flaggades och då förlorade de även intäkter på dessa. Men nu är det alltså fritt fram att dra av ett par svordomar så länge det är en måttlig sådan – vad det nu innebär.

Via Engadget