Yale och norska Posten i samarbete om hemleveranser

Från sajten:
image

En av våra trogna läsare tipsade om en nyhet som dykt upp i Yale Access-appen. I samarbete med norska Posten/Bring blir nu ännu hemleveranser smidigare.

I grannlandet Norge lanseras nu tjänsten Yale-In-Home som handlar om smidiga hemleveranser. I ett samarbete mellan norska Posten/Bring och Yale så kan innehavare till lås från Yale nu få sina hemleveranser utförda smidigare. Via ett månadsabonnemang om 39 NOK där försäkring ingår kan temporära koder lämnas ut och du får dina leveranser lämnade innanför dörren.

Med andra ord en perfekt tjänst för dig som har ett lås från Yale, handlar mycket online och sällan är hemma. Slipp springet till ombuden och slipp väntetiden hemma på något som ska levereras mellan kl 8-17. Yale-In-Home är utvecklat av Assa Abloy och tanken är att knyta till sig fler tjänsteleverantörer på sikt. Det hela ska styras från Yale-appen vilket då förutsätter att du har och använder denna för ditt smarta lås. Givetvis behövs ett kompatibelt lås från Yale också vilka i dagsläget är Yale Doorman (version V2, V2N och L3) samt Yale Linus.

Yale-In-Home fungerar så här:

  1. Registrera dig för tjänsten i appen
  2. Välj leverans innanför dörren när du handlar online
  3. En leveransförfrågan skickas till appen som godkänns eller avslås
  4. Godkänner du förfrågan skickas en temporär kod till chauffören
  5. Du får en notis när koden använts

Är du intresserad av att läsa mer kan du göra det via länken nedan. Där finns också en omfattande FAQ med svar på de vanligaste frågorna.

Vi har sett liknande från Glue tidigare (låset ni vet) men Assa Abloy har kanske bättre förutsättningar för att lyckas. Kommer Bring i Sverige att vara först ute eller blir det måhända Postnord som blir en partner här?

Källa: Yale-In-Home

39 spänn är väl ingen stor kostnad egentligen, men irriterande att allt ska ligga som en tickande månadskostnad nu för tiden. Många bäckar små.

4 gillningar

Ställer mig lite frågande till om detta verkligen är något som folk efterfrågar? PostNord har ju länge kunnat leverera till vissa Volvo bilar där man kunnat öppna bagagelucka och lämna paketet där när man är på jobbet tex.

Svårt att tro att det kommer gå hem - PostNord brukar ju bara kunna lämna utanför dörren. Har inte kollat vems försäkring som gäller om något försvinner dock :slight_smile:

PostNord tar inget ansvar för paketet efter att de är lämnat utanför dörren.

Jag tänker att med tanke på att de alltid lämnar dem på fel ställe (I mitt fall) och därmed inte följer instruktionerna de fått så borde det finnas ett visst ansvar.

Beroende lite på vilken av PostNord’s olika tjänster som ett företag väljer så beror det så klart på vilka villkor som gäller. Varubrev tex ska nu mera alltid delas ut oavsett om det går in i brevlådan/postboxen eller inte, i sådana fall ska det placeras utan för dörren. Är det utomhus ska det ligga i en påse som hängs på dörren.

Stämmer när brevet är levererat dokumenteras detta med ett foto och sedan är det e-handelsföretaget som får stå för eventuella förluster.

De tar inget ansvar innan heller. :joy::joy:

Eftersom mitt lås även styr larmet skulle jag aldrig lämna ut några koder - om det mot förmodan skulle komma till Sverige.

Ne de får ringa på så öppnar jag över distans.

1 gillning