Yale lanserar två nya smarta lås

Från sajten:
image

Yale har släppt två nya lås som heter Assure Lock 2 Touch samt Assure Lock 2 Plus men om de kommer att lanseras här i Sverige är ännu oklart men vi håller tummarna.

Yale ser inte ut att ha sparat på krutet med deras två nya lås Assure Lock 2 Touch och Assure Lock 2 Plus som båda bjuder på en rad olika sätt att låsa upp ytterdörren på. Är du en Apple-användare så är det Assure Lock 2 Plus du ska spana in då det har stöd för både Apple HomeKey, Apple Home och fingeravtrycksläsare. Låset är dock inte begränsat till Apple-användare utan har även stöd för Google Home, Amazon Alexa, Smartthings och ska få Matter-stöd i en kommande uppdatering.

Assure Lock 2 Touch har även det stöd för Google Home, Amazon Alexa, Smartthings och Apple Home och de båda låsen går även att låsa upp genom att registrera sitt fingeravtryck och sedan placera fingret på avläsaren. De båda låsen har en iPx5-klassificering så de inte går sönder av lite tuffare väder och fingeravtrycket lagras lokalt i låset och är krypterat med AES128(bit).

Det finns ännu ingen information om låsen kommer att lanseras på den svenska marknaden men det hade varit förbannat trevligt om det var fallet. Vill du läsa mer om de båda låsen går det att göra på Yales hemsida.

Källa: Yale

 

Galleri

1 gillning

Gissar att de där bara är ämnade för Dead-bolt-lås tyvärr!

För sakens skull fick Doorman L3 en update igår(?) :slight_smile:

V2N i Sverige fick iaf i appen i veckan stöd för SmartThings också såg ja.

Hur uppgraderar jag mitt L3 om det inte går via Yales egen app eller modul utan istället är kopplat till mitt Verisure alarm?

Och nej, det är högst osanolikt att dessa två nya Yale-modeller funkar med vare sig ovalcylinder eller EuroCylinder.

Ingen aning, det var länge sedan Verisure gav mig huvudvärk :nerd_face:

Jag kan inte för mitt liv förstå vad det är med alla låsproducenter som typ bara öser ut dead bolt-lås men lås för oss på andra sidan pölen struntas det i.

Vill man inte tjäna pengar på vår marknad?

1 gillning

Borde de inte bygga enheten på utsidan så att den funkar med alla andra yaleprodukter. Så gör ju alla andra företag i alla andra branscher. Fattar inte heller varför det tar sån tid att få till Apple home key. Önskar att det fanns något racket så man kunde konvertera till deadbolt.

Vår marknad (Europa) är inte lika homogen som USA tyvärr. Vi har flera olika typer av låsstandarder bara inom unionen. Den ovanligaste är den ovalcylinder vi har i skandinavien. Vanligast är EuroCylinder. Men det förekommer minst tre olika typer till.