Xiaomi växer så det knakar i Europa

Från sajten:
image

Kinesiska företaget Xiaomi växer snabbt i Europa och ökar sina marknadsandelar. Nya rapporter visar att de är näst störst i Europa nu.

Det är analysfirman Canalys som tillsammans med IDC och Strategy Analytics presenterar rykande färsk försäljningsstatistik kring mobilförsäljningen i världen. Siffrorna nedan gäller för första kvartalet 2021 vilket visar sig vara ett rekordkvartal för Xiaomi.

Företaget formligen spottar ut sig mobiler på löpande band just nu och detta i alla tänkbara prisklasser. Ökningen i Sverige första kvartalet var hela 436% vilket är 4 gånger mer än föregående år. Totala marknadsandelen i Sverige är nu 9 procent och Apple fortsätter dominera med 45% av marknaden, tätt följda av Samsung med 35%.

Xiaomi mobiler

Tittar vi på försäljningen för hela Europa så uppgår marknadsandelen till 23 procent vilket innebär en andraplats på marknaden.

Xiaomi mobiler

Försäljningen i hela världen innebär också en ökning som ger Xiaomi en tredjeplats efter Samsung och Apple. Totalt sålde Xiaomi 49 miljoner mobiler under första kvartalet. Totalt såldes 347 miljoner mobiltelefoner under Q1 2021.

Xiaomi mobiler

Källa: Xiaomi pressmeddelande

2 gillningar

Intressant att Apples marknadsandel skiljer sig så stort mellan Sverige och resten av Europa.

Fast stora delar av Europa har väl rätt dåligt ställt? Tänker på löner osv,  är ju ganska dyra.

Både Samsung och Xiaomi har ju rätt mycket i budget och mid-range segmentet.

2 gillningar

Så är det. Dom nordiska länderna har ju en högre medelinkomst än många andra länder i Europa.

1 gillning

Det är nog så men även att det är olika mellan länder. Holland är Samsung land precis som Apple är dominerande i Sverige. Dock är det intressant att Samsung pressar sina priser neråt

Hur är det intressant?

Är det inte intressant att priserna går ned för samma pryl?

Det är förmodligen rent affärstänk. Sänker dom inte priserna så kommer Xiaomi ta ännu fler andelar. Så inte jätteintressant i min bok

1 gillning