Xiaomi slog nytt försäljningsrekord 2021 med mobilerna

Från sajten:
image

Xiaomi fortsätter att sälja mobiler som tåget i Europa. För 2021 hamnade de på andra plats när det gäller antal sålda mobiler.

Det är analysfirman Canalys som släppt ny försäljningsstatistik över mobiler för det gångna året, 2021. Det blev ett rekordår för tillverkaren Xiaomi, som är den tillverkare som stod för näst flest sålda enheter i Europa. Flest enheter såldes av Samsung och på en tredje plats återfinner vi Apple. För Xiaomis del följer man upp den snabba ökningen från 2020 och 2021 stod man för totalt 23% av antalet sålda mobiler i Europa. I rena siffror handlar det om en tillväxt på 30 procent jämfört med 2020 vilket får anses imponerande.

Mobilförsäljning i Europa 2021

I Sverige hade Xiaomi nio procent av marknaden under 2021 vilket motsvarar en tillväxt på 65 procent jämfört med 2020. Detta räcker till en tredjeplats i Sverige som sedan tidigare är en stark marknad för Apple och Samsung som båda tillsammans har 77% av den totala mobilförsäljningen i landet.

Mobilförsäljning i Sverige 2021

Globalt sett har Xiaomi en tredjeplats med en marknadsandel på 14 procent och under 2021 såldes fler än 191 miljoner smartphones, jämfört med knappt 150 miljoner 2020. Detta är ännu ett nytt rekord för varumärket och tillväxttakten på 28 procent är högst av de större tillverkarna. Totalt såldes 1,35 miljarder smartphones världen över under 2021, vilket innebär att försäljningen nu ligger på samma nivå som innan Covid-19-pandemin efter en inbromsning av marknaden under 2020.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning

Laddnings kungen Xiaomi är mycket intressanta :slightly_smiling_face:. Men att Apple tappade 13 procent i Europa var lite av en överraskning

Xiaomi har varit duktiga. Jag tror Apple kan komma igen under våren. Ryktas om en ny SE modell så då får de något inom budgetsegmentet.

Hade de vara bara varit lite tydligare i sin namngivning, kanske mindre antal modeller så hade det nog varit ännu bättre. Eller kanske bara är jag som inte förstår hur deras modellberäkningar hänger ihop.