Xiaomi Roborock S6 MaxV dyker upp i svenska butiker

Från sajten:

I och med Roborock S6 MaxV får Roborock-serien kameror och kan därmed känna av objekt innan den bumpar i dem.

Det är ingen billig pjäs vi får när nya flaggskeppet från Xioami-anslutna företaget Roborock lanserar S6 MaxV. Men så blir det också ett nytt steg i en serie av mycket populära dammsugare. Kamerorna känner av både ting och husdjur ner till 5 cm storlek i stället för att bumpa på dem eller i mindre fall putta dem framför sig. Den skall också känna igen husdjursavföring så den inte drar runt det i huset.

Vi som har trösklar som nuvarande generationer inte tar sig över blir glada över att den nu kan klättra över barriärer som är hela 3 cm – tidigare gräns låg på 2 cm.

Den klarar 3 timmar drifttid, samma som S5 Max men en halvtimmer mer än S50. Dammbehållaren är på 460 ml vilket är samma som S5 Max men 20 ml mindre än S50. Vattentanken är på hela 300 ml (S5 Max har 290 ml medan S50 har 140 ml). Sugkraften är 2500 pa vilket är 500 pa mer än S5 Max och S50 detta utan att väsnas mer än s5 Max med sina 60 db. S50 trycker till 67 db.

Vidare har den fler sensorer för att hindra den från att trilla ner från en trappa och den stödjer möjligheten att spara upp till fyra månader.

Du kan bland annat beställa den via Netonnet med leverans i slutet av maj, se också aktuella priser via Prisjakt.

Ska köpa en senare i år så försöker hänga med i releaserna. Kan spontant tycka att en version utan moppning men mycket större tank hade varit bra. Vet inte om moppningen är något jag vågar låta den göra.

Efter Thors video om robotdammsugaren med kamera har jag funderat på om inte det vore riktigt smidigt, men på denna är inte kameran till för att kunna se om dörren till frysen eller altanen står öppen när man är bortrest utan endast för att undvika att bumpa in i husdjur?

Exakt, det går inte att att komma åt kameran dessvärre. Eller så kanske det är tur ur ett trygghetsperspektiv.

1 gillning