Xiaomi presenterar Mi TV Lux OLED

Från sajten:
image

Xiaomi firar 10 år som företag och har bestämt sig för att göra detta på ett lite spektakulärt vis. Efter att ha presenterat telefonen Mi 10 Ultra så följer de upp det hela med en genomskinlig tv vid namn Mi TV Lux OLED Transparent Edition.

Ja, du läste rätt. En genomskinlig tv. Världens första massproducerade sådan också. När tv’n är avstängd ska den se ut som en glasskiva och ger intrycket av att flyta i luften vilket säkert ser riktigt coolt ut. All elektronik såsom kontakter och kretskort finns installerade i foten till tv’n.

Xiaomi använder sig av en ny teknik med genomskinlig OLED som kallas TOLED. Med TOLED krävs ingen bakgrundsbelysning utan varje diod kan lysa upp på egen hand vilket möjliggör denna imponerande tv. Skärmen baserar sig på en skärm från LG vid namn 55EW5TF-A display.

Mi Tv Lux Oled

Xiaomi Mi TV Lux OLED Transparent Edition har en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, 1 ms responstid, 150.000:1 kontrast och säkert en hel del annat smått och gott.

Mi Tv Lux Oled

Denna helt annorlunda tv har en storlek på 55″ och börjar säljas i Kina i augusti månad till ett pris av ungefär USD 7.200. Huruvida den når fler marknader vet vi i nuläget inget om men visst väcker den ett visst habegär?

4 gillningar

Missat tekniken! coolt!

Såg denna:

1 gillning