Xiaomi presenterar framtidens smarta glasögon

Från sajten:
image

Framtiden för glasögon som vi sett den i otaliga filmer börjar närma sig. Xiaomi har nu presenterat sin version av smarta glasögon och tar ett stort kliv framåt.

Kinesiska företaget Xiaomi har presenterat sina smarta glasögon, detta bara ett par dagar efter att Facebook lanserade sina Ray-Ban Stories. Xiaomi Smart Glasses är dock betydligt smartare med bildvisning framför ögat, inbyggda sensorer och en 5 MP-kamera. Allting dessutom konstruerat så att vikten bara är imponerande 51 gram! Glasögonen kan visa meddelanden, notifikationer, ringa samtal, navigera, ta bilder och översätta text i realtid rakt framför ögat.

Xiaomi Smart Glasses

Xiaomi använder modern MicroLED bildteknologi för att åstadkomma detta. Denna teknologi lyser upp pixlarna individuellt vilket ger en skarpare display och djupare svärta. En stor fördel med MicroLED är att en högre pixeltäthet och längre livslängd i en enklare struktur vilket ger en mer kompakt display och enklare integration.

Xiaomi Smart Glasses består av hela 497 komponenter så det handlar inte bara om en extra skärm för din mobiltelefon. Snarare om en ny smart terminal med individuell styrning. Glasögonen ska lära sig att endast visa de viktigaste notiserna framför ögat för att minska distraktion hos användaren.

Självklart finns även inbyggda mikrofoner och högtalare för kommunikation. Den inbyggda navigeringsfunktionen kan visa vägar och kartor åt dig i realtid så att du kan hålla ögonen på vägen.

Allting drivs runt av en fyrkärnig ARM-processor, Android och ett uppladdningsbart batteri. Lägg till en touchpad och anslutning sker via Bluetooth och Wi-Fi.

Pris och lansering är okänt i dagsläget men troligtvis är kinesiska marknaden först ut.

Är detta smarta glasögon som du tänkt dig? Snygga, manliga eller bara lite för mycket? Diskutera vidare i Bubblan.

Källa: Xiaomi

1 gillning

Med alla kompromisser som görs i de här glasögonen förstår man varför Apple väntar något, eller ett par, år till.

1 gillning

IMG_9357

3 gillningar

En värld full av kinesiska spionglasögon, vad kan gå fel🤷🏻‍♂️

1 gillning

Känner igen designen. :joy:

Har du fått en tidig beta? :wink:

1 gillning

Så sugen på att det här blir fungerande verklighet.

1 gillning