Xiaomi Mi Band 5 har presenterats

Från sajten:
image

Ett av världens mest sålda aktivitetsarmband, Mi Band 4, får nu en uppföljare då Mi Band 5 presenterats. Större skärm och lite fler funktioner gör den till en värdig ersättare.

Skärmen, av typen AMOLED, på Xiaomi Mi Band 5 är nu 20% större och ger en snabb överblick av tiden samt antal steg du trampat ihop under dagen. Skärmen har 5 olika inställningar för ljusstyrkan så det bör passa för de flesta användare. Nytt är också stöd för NFC men oklart vilka tjänster som stöds i nuläget.

Xiaomi har förbättrat datamätningen med nya sensorers som mäter bland annat 11 professionella sportläge, menstruationscykeln, fjärrkontroll och möjlighet till att ta bilder på distans med en ansluten mobilkamera.

Vi ser bland annat 5 nya sportlägen adderas; yoga, elliptisk träning, roddmaskin, hopprep och inomhuscykling. Den stöder även bättre mätning av hjärtfrekvensen genom att mäta SpO2 (perifer kapillär syremättnad).

Xiaomi Mi Band 5 laddare

Uppdaterad laddare

Med nya Mi Band 5 lanseras också en helt ny sorts laddare som fäster med en magnet på undersidan. Detta gör det ännu enklare än att som nu, behöva ta ur hela modulen ur armbandet för att ladda. Batteritiden uppges vara 14 dagar.

8 olika färger

Aktivitetsarmbandet kommer i 8 olika färger; svart, blå, rosa, orange, lila, gul och grön i två olika nyanser. Den fungerar precis som tidigare med såväl iOS som Android.

Vad svenskt pris blir är okänt i dagsläget men troligtvis matchar det nuvarande pris på Mi Band 4 som är 399 kronor.

Källa: Mi.com