Xiaomi har visat upp sina nya AR-glasögon

Från sajten:
image

Xiaomi har visat upp sina nya AR-glasögon på MWC 2023 i Barcelona. Visserligen rör det sig om koncept-glasögon men intressant att se var tekniken är på väg.

Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition är namnet på företagets senaste koncept-glasögon när det gäller AR. Glasögonen är trådlösa och är utrustade med en adaptiv display som anpassar sig efter det omgivande ljuset. Anslutning sker till smartphones som stöder Snapdragon Spaces.

Glasögonen väger endast 126 gram och de drivs av en Snapdragon XR1 Gen 1 Platform. De är tillverkade av en magnesium-lithium legering med delar av karbonfiber och ett egenutvecklad silikon-oxygen anodbatteri. Kameran i glasögonen är en lågenergi AON-variant.

En trevlig feature är att, tack vare koppling till världens största IoT-plattform så ska användaren kunna “ta tag” i skärmen på en tv och flytta över bilden/innehållet till glasögonen och fortsätta titta i dessa – ganska coolt faktiskt!

A big step ahead to the new era of wireless AR. #MWC23 #ConnectedFuture

Introducing Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition, utilizing distributed computing with forward-thinking innovation in inter-device compatibility. #InnovationForEveryone pic.twitter.com/q6RRgPlkZv

— Xiaomi (@Xiaomi) February 27, 2023

För att använda Xiaomi Wireless AR Glasses Discovery Edition krävs en Xiaomi 13 eller annan Snapdragon Spaces-kompatibel produkt.

Källa: Pressmeddelande