Xiaomi börjar med UWB-teknologi

Från sajten:
image

Kinesiska företaget Xiaomi offentliggjorde igår att de kommer att satsa på UWB, Ultra Wideband-teknologi framöver i sina IoT-produkter.

UWB är en ny teknologi som möjliggör styrning och kontroll av enheter bara genom att peka på dessa. Du pekar helt enkelt din smartphone mot den produkt du vill styra varpå det dyker upp en kontrollpanel på skärmen med de möjligheter du har till styrning.

Xiaomi visar upp olika produkter i klippet ovan där man ser hur enkelt det kan vara i framtiden för produkter som får stöd för UWB. Detta kräver dock nya chipset och antenner i produkterna så det är inget som kommer att bli bakåtkompatibelt utan enbart gälla för nya produkter. Xiaomi kommer att använda en bandbredd som ligger på 500 MHz för att skicka informationen och förbättra noggrannheten.

Xiaomi UWB comparison

Just noggrannheten när du riktar din smartphone mot enheten du vill styra är så pass liten som +/-3 ° vilket möjliggör ganska exakt kontroll i ditt hem. En annan fördel är att det blir ökad säkerhet då produkterna kommunicerar direkt med varandra.

One-tap control & One-tap casting

Det finns två olika möjligheter att styra och kontrollera produkterna från Xiaomi med UWB. Den ena är One-tap control vilket innebär att du genom att rikta din smartphone mot enheten får upp kontrollpanelen på skärmen. Dessutom nämns One-tap casting vilket innebär att du riktar din smartphone mot en t ex en tv för att spela upp media direkt på denna.

En utveckling av detta är att din smartphone kan låsa upp dörrar eller bilen när du närmar dig denna utan att du behöver göra något. Eller att du betalar för t ex tunnelbanan eller liknande när du närmar dig biljettbommarna.

Vad tror ni? Är detta något vi vill ha på sikt eller bara en gimmick?

Källa: Xiaomi