Xiaomi börjar använda Amazon Fire TV i sina tv-apparater

Från sajten:
image

Xiaomi har börjat integrera Amazon Fire TV i sina nya tv-apparater. En stor skillnad då de tidigare använt sig av Google TV som plattform.

Xiaomi har presenterat tre nya tv-apparater med den stora skillnaden att dessa använder Fire TV från Amazon istället för Google TV. Enligt hemsidan 9To5Google är detta den andra Google-partnern som börjar använda Fire TV-plattformen. Fortsatt är tv-apparaterna Androidbaserade men med skillnaden att användargränssnittet är annorlunda samt att man använder Amazon’s Appstore och tjänster istället för de från Google.

Xiaomi TV F2 55" Fire TV

Tidigare har det inte varit tillåtet från Google att man som tv-tillverkare använder någon annan plattform än Googles egna. Även Hisense har gjort samma byte så det är inte omöjligt att fler följer efter för marknader där Amazon är stora.

Visserligen lanseras de exklusivt i Storbritannien så det innebär inte att Xiaomi överger Google TV helt som plattform för sina tv-apparater. De nya tv-apparaterna i serien F2 kommer i storlekarna 43″, 50″ och 55″ och stöder 4K, HDR10 samt HDMI 2.1.

Källa: 9To5Google