Works with Nest från Google slutar fungera i september månad

Från sajten:
image

Google meddelar nu aktiva användare av Works with Nest-produkter att tjänsten upphör. Den 29 september 2023 är sista dag som det går att använda denna.

I ett e-postmeddelande från Google till aktiva Works with Nest-användare meddelas nu att tjänsten upphör att fungera den 29 september i år. Detta innebär att de användare som fortfarande använder sig av Nest-appen och funktioner knutna till Works with Nest får se sig om efter en annan lösning. Samarbetet Works with Nest lanserades 2014 och var tänkt att underlätta samarbetet mellan olika smarta produkter för hemmet. Flertalet tillverkare av produkter för det smarta hemmet nappade på samarbetet eftersom det fanns en vinning i att kunna sätta en märkning på produkterna man sålde, att de fungerade med Nest.

Men, sedan dess har utvecklingen inom det smarta hemmet rusat och integrationsmöjligheterna är nu fler än någonsin och med Matter så behövs inte så mycket mer. Därför är detta inte en jättenyhet eftersom Google redan 2019 meddelade att Works with Nest läggs ner varpå alla märkningar på de samarbetande företagens förpackningar successivt försvann. Så här skriver Google i mejlet till sina användare:

Hej

Tack för att du är en värdefull kund och en del av Nest-familjen.

Works with Nest skapades 2014 för att göra det möjligt för smarta hemenheter från andra tillverkare att dra nytta av det som Nest känner till och anpassa din upplevelse, till exempel genom att släcka lamporna när du inte är hemma. Det uppkopplade hemmet har utvecklats enormt sedan dess, och vi har implementerat många uppdateringar för att förbättra hur du interagerar med och hanterar enheter med Google Home.

2019 beslutade vi att dra tillbaka Works with Nest för att samla vårt arbete med uppkopplade hemenheter från tredje part under en enda plattform där utvecklare kan skapa funktioner för ett mer användbart hem – med fokus på kompatibilitet, säkerhet och integritet. Målet är att förenkla utvecklarupplevelsen och ge dig mer kontroll över hur din data delas.

Vi kontaktar dig för att meddela att Works with Nest stänger ned efter att ha haft förlängd support under de senaste åren. Från och med den 29 september 2023 kommer tjänsten inte längre att fungera. Vi förstår att detta kan orsaka besvär men vi vill hjälpa dig och minimera avbrott. Läs mer om förändringarna och tillgängliga alternativ för dig.

Vad detta innebär för dig
• Till och med den 28 september 2023 förblir alla pågående Works with Nest-anslutningar aktiva och du kan fortsätta att använda Works with Nest som du gör nu.
• Under de kommande månaderna blir det möjligt att använda en skriptredigerare för att skapa avancerade hemautomatiseringar som erbjuder nya funktioner och möjligheter. Vi samarbetar också med våra partners för att kunna tillhandahålla integreringar som ersätter den nuvarande där det är möjligt. Läs om förändringarna och tillgängliga alternativ för dig.
• Från och med den 29 september 2023 fungerar inte längre anslutningarna och du förlorar åtkomsten till dem.

Om du behöver hjälp är du välkommen att kontakta våra supportrepresentanter.

Nest-teamet

Huruvida Google har löst det med sina Nest Protect-brandvarnare återstår att se – dessa har mer eller mindre varit omöjliga att få in i Google Home vilket ter sig besynnerligt då det är samma företag. De kunde ju användas med ett antal andra produkter på marknaden tack vare Works with Nest men mycket mer hände inte sedan…

Källa: Google