Woox Security Pro - Larmet som inte riktigt når ända fram

Från sajten:
image

Vi tar en titt på Woox securety Kit tillsammans med extra övervakningskamera och ringklocka. Ett relativt nytt varumärke på den svenska marknaden som erbjuder smarta hem-produkter till ett lågt pris – så hur fungerar det?

Woox Security Kit Pro

Detta är ett ihopsatt larmpaket med flera av Woox produkter för endast 1499 kronor. I detta paket ingår en ZigBee-hub, rörelsesensor, siren, fjärrkontroll, dörrsensorer, brandlarm och vattenläcksensor. Produkterna går snabbt att montera och installeras enkelt i Woox-appen.

Produkterna reagerar snabbt och vi får genast notiser när våra sensorer upptäcker aktivitet. Vår siren levererar som hesa fredrik och gör så vi inte lär missa en inkräktare eller brand även vid den djupaste sömn.

Dock är larmet inte så smart som vi hoppats. Det går inte på ett enkelt sätt larma på och av, inte ens med den medföljande kontrollen. Utan istället behöver vi bygga upp scenarier och automationer via appen. Vilket gör det hela ganska komplicerat. Dessutom ansluter Woox endast till 2.4ghz-nätet vilket gör att vi måste ha koll på vårt nätverk.

Woox-appen

Appen ger en bra översikt över våra installerade enheter och vi lägger lätt till nya. Det är också här vi skapar våra scener och automatiseringar – men det är krångligare än vad det behöver vara och tar tid.

Appen är trevlig att använda trots sina brister men att bara delar av appen är översatt till svenska och resten på engelska ger det oss inte en helt förstklassig svengelsk upplevelse.

Woox Smart Video Doorbell + Chime

Ringklockan överraskar med snabb respons, bra bild och en medföljande chime som gör ett bra jobb. Notiser kommer fort och vi kan enkelt se vem som är utanför dörren och svara med vår röst. Om vi skulle vilja be brevbäraren att lämna ett paket eller bara skrämma livet ur någon.

Det finns dock inga inställningar för att ställa in område för vad den skall visa eller var den skall reagera och börja spela in. Vi kan heller inte ändra eller anpassa bildkvalité. Men bilden på 1080p levererar bra både vid live-visning och inspelning. Även nattläget fungerar riktigt bra.

När det är dags att ladda måste hela enheten plockas ned för att sedan laddas med micro-usb. Ringklockan är också IP54-klassad för att stå emot både ur och skur. Med en ordinarie prislapp på 999 kronor levererar denna ringklocka ändå över förväntan.

Woox Smart Indoor PTZ Camera

Smart Indoor PTZ är en smart övervakningskamera med 360 tilt-funktion som gör det möjligt att styra kameran i appen för att se hela rummet. Med inbyggd rörelsesensor upptäcker den människor och andra rörelser. Bilden är på 1080p och gör precis som ringklockan ett bra jobb. Det skall finnas en molnlösning som visas i appen, vilket vi inte får igång så istället får vi lagra video lokalt på ett SD-kort i kameran.

En billig övervakningskamera som levererar bra för sin prislapp på 699 kronor.

Videorecension:

RECENSION: WOOX SECURITY KIT PRO

FÖRDELAR

  • Bra Priser
  • Byggkvalitet
  • Snabb respons

NACKDELAR

  • Svårt att förstå sig på hur man ska konfigurera larmfunktionerna
  • Går inte att ställa in vinkeln på kameran för Woox Smart Ringklocka

SAMMANFATTNING

Det är ett godkänt och billigt system, men vi får inte det fullskaliga hemlarmet som vi önskat oss. De tillagda produkterna vi testar ger lite mer än vad vi betalar för men funktionaliteten och appen kan upplevas något svajig. Men ett godkänt system för den med begränsad budget och inte har allt för höga förväntningar.

BETYG: 2.5 / 5