WiZ lanserar utomhuslampa med inbyggd kamera

Från sajten:
image

WiZ utökar sitt sortiment med två nya produkter. En utomhuslampa med kamera samt en energisnål ljuskälla med E27-sockel har lanserats av företaget.

Signify-ägda företaget WiZ som gjort sig ett namn kring smart belysning har som bekant breddat sitt sortiment med bland annat säkerhetsprodukter. Nu lanserar företaget en utomhuslampa med kamera samt en ljuskälla som har energiklass A.

WiZ utomhuskamera med lampa har kapslingsklass IP44 och den integrerade kameran har en funktion för mörkerseende och reagerar både på rörelse och ljud. Vid detektering skickas en notis till WiZ-appen. Det går att titta på vad som händer i realtid och via tvåvägskommunikationen kan oönskade gäster avskräckas. Den inbyggda lampan kan även tändas vid detektering av rörelse. Lampan kan även användas för att skapa stämning, både via färgat och vitt ljus.

WiZ ultra-efficient är en smart ljuskälla som uppfyller kraven för energiklass A. Detta innebär att den förbrukar 40 procent mindre energi än en konventionell LED-lampa. Detta är företagets första smarta LED-lampa som uppfyller denna energiklass. Ljusflödet ligger på 210 lumen och genomsnittlig livslängd är cirka 50 000 timmar (50 år/3 timmar om dagen).

Ljuskällan styrs via WiZ-appen eller de vanligaste röstassistenterna. Det går att välja mellan olika vita toner. Utöver vanliga funktioner för smart belysning finns också stöd för SpaceSense-tekniken som detekterar rörelse via skiftningar i wifi-nätverket och därmed kan tända eller släcka belysningen i ett rum.

Båda produkterna har stöd för den nya IoT-standarden Matter (tänk dock på att kameran inte stöds av Matter då denna kategori inte lanserats än så det är enbart ljuskällan som stöder).

Rekommenderat pris för WiZ utomhuslampa med kamera är 949,90 kronor och för WiZ ultra-efficient ljuskälla är priset 219,90 kronor. Båda produkterna är tillgängliga på marknaden från början av december.

Källa: Pressmeddelande

Galleri