WiZ får stöd för Matter och dyker upp i Apple Home

Från sajten:
image

Tycker du att WiZ har läckra belysningsprodukter och vill ha in dessa i Apple Home? Nu är det möjligt tack vare en uppdatering av appen och Matter.

Belysningsföretaget WiZ som är en del av Signify (som även äger Philips Hue) har en del trevliga belysningsprodukter på marknaden. Till skillnad från en del annan smart belysning så kräver WiZ inte någon hubb eller gateway utan ansluter via Wi-Fi till ditt nätverk. En annan skillnad har också varit att deras produkter inte varit kompatibla med Apple Home. Men, nu är det slut med detta! Åtminstone för de nyare produkterna som nu får stöd för Matter vilket gör att de kan läggas till i Apple Home precis som vilken annan produkt som helst!

Med den senaste versionen av deras app kommer också möjligheten att uppdatera deras ljuskällor till att få stöd för Matter, den nya IoT-standarden som ska göra vardagen enklare för alla oss som gillar det smarta hemmet. Öppna upp appen, navigera till inställningar och välj sedan “Integrations” och klicka på “Matter” uppe i övre vänstra hörnet.

Då syns vilka produkter du har i ditt system som kan uppdateras med stöd för Matter. Tänd dessa och då blir den unika Matter-koden synlig och denna ska då kopieras. Öppna Hem-appen, välj att lägga till ett tillbehör via en kod varpå produkten dyker upp för att då kunna läggas till.

Kopiera in koden från WiZ-appen och klicka dig vidare och efter en stund så dyker den upp precis som vilket annat tillbehör som helst som är kompatibelt med Apple Home. Det hela bekräftas slutligen precis som man vant sig vid som användare av Apple Home.

Så här ser det sedan ut i Hem-appen och inställningarna för den nyss tillagda produkten, i detta fall är det deras ljuskälla WiZ A80 E27 som tidigare bara fungerade med Siri Shortcuts, Google Home och Amazon Alexa. Jag testade även med att lägga till deras batteridrivna och bärbara WiZ Mobile portable light och även detta gick galant.

Frågan är sedan hur pass hårt gränsen är dragen för vilka produkter från WiZ som kommer att kunna uppdateras med Matter. Det var sagt sedan tidigare att produkter från andra halvan av 2021 skulle bli kompatibla men om det gäller alla återstår att se. Jag har även deras Bar linear light i hemmet men denna syns ännu inte som uppgraderingsbar för Matter men det kanske kommer…

Se till att din version av WiZ-appen är 1.5.0 och då deras nyare app, WiZ v2.

Så, vad tror ni om detta med Matter i kombination med Apple Home? Häromdagen blev ju Nest Thermostat (2020) också kompatibel med Apple Home tack vare Matter.

Källa: WiZ

1 gillning

Wiz känns tyvärr väldigt instabilt, jag har satt två tillfälliga lampor i badrummet, som styrs av en push-knapp, tyvärr går de väldigt ofta ur synk och ibland flippar de bara ur helt.

Har även två i våra Umage Eos, men där är det mest för att kunna ställa färgtemperaturen smidigt. Då de sitter i olika rum har det inte varit några problem där :slight_smile:

Ja men visst är det uppfriskande med företag som verkligen står för bakåtkompatibilitet till sina redan sålda produkter på det här sättet!

Köpte en Wiz Candle för 1,5 år sedan, som en billig och sämre ersättare när Lifx Candllight var slutsåld. Kunde ta att den inte kom in i Homekit eftersom den är till en prydnadslampa som inte används så ofta. Men nu gled den in så fint med Matter.

Bra jobbat, gör mig ju bara mer positiv till fler lampor från Wiz.

2 gillningar