WiZ breddar sortimentet med en säkerhetskamera

Från sajten:
image

WiZ presenterar nu en, för företaget, udda produkt nämligen en säkerhetskamera. Den wifi-anslutna kameran kan med kompatibel belysning hålla koll på hemmet.

WiZ som ägs av Signify (äger även Philips Hue) har visat upp en egen säkerhetskamera. Den nya WiZ Indoor Wi-Fi Camera är tänkt att tillsammans med företagets smarta belysningsprodukter fungera som hemövervakning i hemmet. Den uppdaterade appen ser till att dra nytta av de båda produktkategorierna på ett smart och integrerat sätt.

WiZ inomhuskamera kan skapa närvaro med hjälp av belysningen och även utlösa ljuslarm och rörelsedetektering sker med hjälp av tekniken “SpaceSense” som presenterades förra året. Kameran med mörkerseende spelar in och lagrar videoklipp lokalt på ett microSD-kort eller via den nya molntjänsten. Via appen kan anpassningsbara övervakningsrutiner skapas vilka kan aktiveras med ett enda tryck i appen. Belysningen kan också automatiseras för att simulera närvaro genom att tändas och släckas på oregelbundna tider.

WiZ-appen kan nu också meddela dig om oväntad aktivitet i ditt hem, så att du kan agera omedelbart. Med SpaceSense-teknik för rörelsedetektering är varje kompatibel WiZ-lampa en rörelsesensor som upptäcker varje rörelse i täckningsområdet. Den prisbelönta tekniken gör WiZ smarta ekosystem till ett av de mest omfattande, och i kombination med den nya WiZ inomhuskameran ger systemet en fullständig övervakning av hela ditt hem. Konsumenterna kan aktivera WiZ-övervakning för hela hemmet eller bara i vissa delar och snabbt stänga av den när det behövs.

Kameran registrerar även plötsliga höga ljud och skickar meddelanden om till exempel krossade fönster eller brand-/röklarm upptäcks. Den har även tvåvägsljud, bildbaserad rörelsedetektering, en bred 120 graders synvinkel och full HD. Utöver själva kameran kommer även ett startpaket att lanseras som innehåller både kamera samt tre WiZ-lampor vilket gör det enkelt att komma igång med hemövervakning.

WiZ kommer också att erbjuda en valfri prenumerationstjänst för att låsa upp ytterligare funktioner som möjligheten att spara mediefiler från WiZ inomhuskamera i molnet i upp till 30 dagar, bestämma zoner för rörelseaktivitet och/eller sekretesszoner i utvalda områden eller starta en inspelning medan WiZ-kameran är igång. WiZ Indoor Wi-Fi Camera är kompatibel med Google Home och Amazon Alexa.

WiZ nämner följande i sitt pressmeddelande “Den första av många produkter för hemövervakning som ska komplettera utbudet” vilket vi tolkar som att de kommer att lansera fler kompatibla produkter framöver.

Rekommenderat pris för WiZ Indoor Wi-Fi Camera är 949 kronor och den finns tillgänglig från andra halvan av maj månad. WiZ Startpaket för hemövervakning kostar 1 679 kronor och finns till försäljning från den 15 juni.

Källa: Pressmeddelande

 

Galleri