Withings presenterar smarta vågen Body Comp

Från sajten:
image

Withings presenterar en ny produkt för vår hälsa, denna gång i form av vågen Body Comp med Health+. Vågen kommer utrustad med flertalet sensorer för mätning.

Franska företaget Withings som erbjuder en mängd olika produkter presenterar nu sin nya smarta våg. Med fullt fokus på vår hälsa och att kunna mäta denna ska Body Comp med tilläggstjänsten Health+ kunna ge oss status om vår hälsa. Den smarta vågen har en mängd inbyggda sensorer som via mätningar vid vägning analyserar och ger tips på hur hälsan kan förbättras. Via tjänsten Health+ ska tips ges på hur människor kan förbättra sin hälsa genom att skapa hälsosammare rutiner. Det är för övrigt den första produkten från Withings som är kompatibel med Health+.

Withings Body Comp

Withings Body Comp kommer att lanseras inom kort tillsammans med tjänsten Health+, där 12 månaders abonnemang ingår i priset. Så här säger Mathieu Letombe, vd för Withings om den nya produkten:

“Kunskap är makt, och för att göra meningsfull skillnad behöver människor en djupare förståelse för hälsodata, varför det är viktigt och hur det förändras. Tillsammans med ett team experter inom beteendeförändning, fitness, medicin och näring har vi i över ett år arbetat med att tolka marknadsledande data från Withings produkter. Vi är väldigt glada att nu lansera Health+ tillsammans med Body Comp, den första produkten som drar nytta av avancerade hälsodata och moduler för att bygga vanor, utifrån fyra grundpelare – sömn, näring, rörelse och stresshantering. Att erbjuda tjänster är ett viktigt, strategiskt steg för Withings. Med Body Comp och Health+ har vi utvecklat ett produktpaket som kan skapa varaktig förbättring av hälsan.”

Withings Body Comp

I Body Comp finns sensorer som, tillsammans med unika algoritmer och patenterad elektronik ska förbättra noggrannheten från både vikt och kroppssammansättningen. Flera andra värden mäts också vid vägning:

  • Full kroppssammansättning (vikt, muskelmassa, fettmängd, vatten, benmassa, BMI och visceralt fett)
  • Kardiovaskulär analys (hjärtrytm och vaskulär ålder)
  • Bedömning av nervsystemet (värdet baseras på elektrodermal respons)

Health+ ger möjlighet att uppnå en djupare förståelse i vad de olika mätvärdena betyder, och hur de förändras med mer hälsosamt beteende. Användaren får dagliga aktivitetsplaner, förslag på recept och träningspass för att hjälpa till att nå deras egna mål. Det finns också tillgång till ett bibliotek av vetenskapsbaserade sexveckorsprogram som är skapade för att förbättra aktivitet, sömn, stresshantering och näringsintag, med träningsvideor, planer, näringsråd recept och specialutformade läromedel som skrivits och validerats av läkare.

Withings Body Comp

Via Health+ kan användaren söka samband i sina data för att se när och hur nyckeltal förändras och förstå hur de ska prioritera och planera. En interaktiv rapport med detaljerad analys av framsteg skapas varje vecka, och varje månad får användaren en hälsorapport som de om de vill kan dela med sin läkare.

Withings Body Comp

Withings Body Comp med Health+ börjar säljas den 4 oktober på www.withings.com och priset är 209,95 amerikanska dollar inklusive 12 månaders abonnemang på Health+.

Källa: Pressmeddelande