Withings presenterar ny smart kroppsvåg

Från sajten:
image

Nytt år med nya löften och ett av dessa brukar kretsa kring hälsan. Nu presenterar Withings en ännu smartare våg med ett utdragbart handtag.

Så här strax före den officiella öppningen av den stora elektronikmässan i Las Vegas, CES 2022 passade Withings på att presentera en ny produkt. Withings Body Scan är en kroppsvåg som mäter det mesta du behöver ha koll på när det gäller din hälsa. Vågen mäter givetvis vikten, pulsen och den vaskulära åldern men den kan även ha koll på nervaktivitet och hjärtrytm via inbyggd elektokardiografi (EKG).

Withings Body Scan

Withings Body Scan har en glasskiva upptill samt ett utdragbart handtag. I vågen finns fyra viktsensorer och 14 ITP-elektroder tillsammans med fyra elektroder i handtaget för att mäta EKG och analysera kroppssammansättningen. Vågen drivs av ett inbyggt batteri som behöver laddas en gång om året och mätdatan visas upp på en 3,2″ LCD-skärm i färg.

Withings Body Scan

Withings planerar att lansera Body Scan under andra halvan av 2022 eller så snart den godkänts av myndigheterna. Rekommenderat pris hamnar kring USD 299,95.

Källa: Macrumors

1 gillning

Från sajten:
image

Hälsostationen Withings Body Scan som presenterades i början av året är nu lanserad i Sverige. Få reda på viktiga värden om din kropp på ett enkelt sätt.

Franska företaget Withings har nu lanserat sin hälsostation Body Comp på svenska marknaden. Denna, lite mer avancerade kroppsvåg, presenterades i början av året på elektronikmässan CES i Las Vegas. Den smarta och uppkopplade vågen har ett speciellt handtag som användaren håller i när denne står på vågen. Då skickas en säker lågnivåsignal genom elektroderna i vågen och handtaget varpå en mängd kroppsvärden mäts.

Användaren får aktuella data om helkroppsfett och vattenprocent, invärtes fett, muskel- och benmassa samt extracellulärt och intracellulärt vatten. Body Scan ger också avläsningar för enskilda kroppsdelar som bål, armar och ben. Body Scan ger en daglig och proaktiv översikt av användarens hälsa och kan bland annat detektera nervkomplikationer som uppstår vid diabetes typ-2 samt förmaksflimmer, störningar i hjärtrytmen som kan leda till blodpropp och stroke.

Body Scan kan också hjälpa till att upptäcka störningar i hjärtrytmen, så kallat förmaksflimmer, som kan öka risken för blodpropp och stroke. Den smarta vågen är designad för att enkelt ge användaren tillgång till en mängd kardiovaskulära mätningar vid varje invägning. Bland funktionerna finns hjärtfrekvens, EKG-inspelningar och vaskulär ålder.

Måttet vaskulär ålder ger en lättförståelig bedömning av arteriell hälsa. Genom pulsvågshastigheten mäter Body Scan arteriell stelhet, ett innovativt mått om används inom medicin och som ger en tydligare bild av användarens hjärthälsa.

Body Scan finns nu tillgänglig i Withings Store och kostar 4 295 kronor. Tre månaders fri prenumeration av Health+, hälso- och friskvårdsprogrammet medföljer. Efter det kan man välja en månatlig (9,95 euro/mån) eller årsprenumerations (99,95 euro). Vågen finns tillgänglig i två färger, svart och vit.

Källa: Withings

Ouch, tyckte min Body Cardio var dyr.