Withings lanserar nya versioner av sina hybridklockor

Från sajten:
image

I samband med IFA-mässan i Berlin presenterar Withings två nya modeller av sina hybridklockor. De nya ScanWatch-modellerna kan nu mäta fler kroppsvärden.

Franska bolaget Withings presenterar nu hybridklockorna ScanWatch 2 och ScanWatch Light. Toppmodellen av dessa, ScanWatch 2 hjälper användaren att via avancerade mätvärden kontinuerligt kunna utvärdera sin hälsa. De nya armbandsklockorna är fortsatt designade med elegans i åtanke som kombineras med avancerade funktioner för att mäta hälsan. Tekniken i klockorna möjliggör automatiserade och kontinuerliga mätningar utan att dessa behöver laddas dagligen.

Withings ScanWatch 2

Funktioner i denna innebär att den kan upptäcka förmaksflimmer med hjälp av EKG och mätning av SpO2-nivåer som är en uppskattning av mängden syre i blodet. Den mäter dessutom sömnkvalitet, fysisk aktivitet och olika kardiovaskulära mätvärden. Nytt i denna version är att en mängd sensorer lagts till som, i kombination med optimerad mjukvara, underlättar kontinuerlig mätning av hälsa och exakta bedömningar av nya hälsomätvärden. Dessutom återfinns bland de nya funktionerna en variation av baslinjekroppstemperatur, mätning av menstruationscykler, hjärtfrekvensstabilitet samt automatisk igenkänning av över 40 olika typer av fysisk aktivitet.

Nya ScanWatch 2 har en batteritid på upp till 30 dagar vilket innebär att den kan användas dag som natt för mätningar av kroppens hälsofunktioner. Klockan använder det egna operativsystemet HealthSense OS som identifierar den bästa tiden att starta en hälsomätning. Bland sensorerna finns bland annat DualTemp, MultiWave PPG och en High High Dynamic Range Accelerometer. DualTemp använder en värmeflödessensor med en temperatursensor som mäter såväl omgivnings- som hudtemperatur. Kvinnors menstruationscykler och de olika stadierna i dessa kan också övervakas via klockan.

Klockan känner också av när användaren tar av den vilket spar batteri och undviker onödiga mätningar. All data finns tillgänglig i Withings-appen.

Withings ScanWatch Light

Denna modell, ScanWatch Light, är en prisvärd modell för den som vill påbörja sin hälsoresa. Även denna är utrustad med avancerade sensorer och HealthSense-teknik som ger en översikt över hjärthälsa, spårar aktiviteter och menscykler samt mäter sömnen. Den nya modellen är även den optimerad för dygnet runt-mätning av hälsodata i upp till 30 dagar.

Är du osäker på skillnaderna så finns en översikt här som visar vad respektive klocka har för funktioner.

Rekommenderat pris för ScanWatch 2 är 349,95 euro. Den finns i färgen Silver Black (42 mm) samt Silver White (38 mm), Silver White (38 mm) och Rose Gold (38 mm). Senare kommer en version med Silver White urtavla (42 mm) och Rose Gold/Blue urtavla (38 mm). ScanWatch Light finns i storleken 37 mm till ett pris av 249,95 euro och i färgerna Silver Black, Silver White och Rose Gold och senare med ljusblå och ljusgrön urtavla. Båda klockorna kan förbeställas från och med idag på hemsidan med leverans i oktober månad. Varje modell har en OLED-display i gråskala och är tillgängliga med valfria färgade armband.

Källa: Pressmeddelande

Galleri