Withings Body Smart - vågen som fick mig att ändra livsstil

Från sajten:
image

Body Smart är en prisvärd och snygg våg som ger oss en ganska bra inblick i vad för kroppsmassa vi bär runt på om dagarna – och vad vi vill bli av med.

Vi kanske inte skall ge all cred till vågen men kombinationen av att den ramlade ner i brevlådan just när det fina vädret anlände hjälpte ju till med beslutet. När vågen dessutom visade att undertecknad var ett par ohälsosamma men jäkligt goda måltider ifrån att nå tresiffrigt så var förändringen definitiv. Body Smart är en av de tre senaste vågarna från Withings och är även den som kostar minst. Trots det så är den packad med mer funktioner än vi hade kunnat gissa för tusenlappen som den kostar.

Body Smart

Body Smart har en färgdisplay som visar vikten, fettmassa, muskelmassa, benmassa, vattenmängd, visceralt fett-index, puls och vädret efter att du har placerat dina fotsulor på vågen. Det är en riktigt blank och snygg våg som du inte behöver skämmas över att ha framme – om du ser till att torka av dammet emellanåt. Body Smart har fyra viktsensorer under ytan som ser till att mäta i en noggrannhet på +/-45 gram.

Vågen klarar vikter från fem till tvåhundra kilo och använder patenterad teknik för att känna av din positionering enligt Withings. Med en elektrisk signal som inte känns men som färdas genom din kropp räknar vågen ut din kroppsmassas beståndsdelar. Färgskärmen är en 2,8 tum stor LCD och vågen använder 4 stycken AAA-batterier som ska klara upp till 15 månader av normal användning. Uppkoppling sker via 2.4 Ghz WiFi till nätverket och Bluetooth till din telefon. Vågen kan hantera upp till 8 olika användare samtidigt vilket räcker gott och väl för att täcka familjen.

Withings app

Som så många andra prylar i vårt liv så förlitar sig Body Smart på en smartphone med tillhörande app. I appen får vi en överblick på allt som mäts av vågen som viktförändring, vatten, BMI, muskler, fett och så vidare. Withings app går dessutom att länka med Apples Hälsa, Google Fit, Strava eller MyFitnessPal. Det här ger Withings app ännu mer data att visa och ge rekommendationer efter. Din vikt-data skickas även till apparna som du länkat med vilket i mitt fall är Apple Hälsa. Vi matas dock lite väl ofta med bilder på olika bergstoppar och vandringar där Withings försöker peppa oss med hur långt vi har gått på en dag, vecka eller månad. För egen del gjorde det mig varken mer eller mindre motiverad men för vissa kanske det här kan vara en sporrande detalj.

Det finns även en inbyggd bot i appen som försöker peppa oss på olika sätt med tips för kost, träning och sömn. Vi kan så klart fylla i våran målvikt och det mest motiverande är ju att se den där grafen gå neråt för varje gång vi väger oss. Även om det kanske inte är hundraprocentigt så är det lite motiverande att försöka få fettmassan att krympa medans muskelmassan växer under viktnedgången. Dessutom visade ”Fitness Level” att jag låg på en ganska låg nivå vilket blev en påminnelse om att jag måste börja jobba på konditionen. Det var dessutom skönt att se att vågen visade en normal nivå på visceralt fett eftersom det är fetter som lagras där det inte borde vara. Nämligen i bukhålan, mellan organ vilket kan leda till allvarliga sjukdomar längre fram.

Om du tycker att vågen visar för mycket och att det ger en negativ inverkan på dig så kan du välja att mörka data som visas för dig själv. Du kan till och med mörka vikt och bara köra på någon av de alternativ som nämnts tidigare. Det går även att ställa in en valfri stad som du vill vi få en väderprognos på i displayen.

Priset

Body Smart kostar runt 1 200 kronor vilket är riktigt prisvärt för dig som vill veta mer om din viktförändring. Känner du att du endast vill hålla koll på själva vikten så finns det ju så klart ”dumma” vågar för en hundring. Men här får du så mycket mer data som kan hjälpa dig och visceralt fettindex är något vi alla borde hålla lite koll på. Om du däremot vill ha högre precision och mer data så kan du ju ta en titt på Withings nya exklusiva modeller Body Smart och Body Scan.

Recension: Withings Body Smart

Fördelar

  • Snygg
  • Tydlig färgskärm
  • Prisvärd

Nackdelar

  • Omotiverande notiser som ska vara peppande
  • Endast engelska i appen

Detaljer

Mått: 325x325x26 mm

Vikt: 2,5 kg

Antal användare: 8

Kapacitet: 5-200 kg

Batteri: 4 stycken AAA

Skärm: Färg-LCD 2,8 tum

Anslutning: 2,4 GHz Wi-Fi, Bluetooth

Pris: 1 199 kronor

Sammanfattning

En prisvärd våg som kan motivera dig till att ändra livet till det bättre som det gjorde för mig. Med Body Smart får du en bra inblick i din kroppsmassas förändring och om det känns övermäktigt kan du stänga av det du inte vill se. Men älskar du att ha data på dig och din kropp så kan du koppla den här till andra hälsoappar för att få en rejäl överblick på din hälsa. Oavsett hur du känner för Withings Body Smart och viktförändring så ska du inte glömma att du är perfekt som du är.

Betyg: 4 / 5

Teknikveckan rekommenderar!

Galleri